Категорії
Блог

Використання генеративного AI, як генератора паролів

Для генерування паролів, я здебільшого використовую або генератор, який вбудований в мій менеджер паролів Bitwarden, або те, що гугл хром запропонує. А тут відновлював один пароль для стороннього акаунту. Скопіював згенерований, а у відповідь отримав таке повідомлення:

Minimum 10 characters, containing 3 out of 4 of the following: Lowercase characters, uppercase characters, digits (0-9), and one or more of the following symbols: @ # $ % ^ & * – _ + = [ ] { } | \ : ‘ , ? / ` ~ ” ( ) ; .

І тут я собі подумав, а що як спробувати попросити генеративний AI, такі як Chat GPT, Google Bard та Bing, котрі доступні зараз тут без впн, а також в Claude 2, який теж безплатний, але треба VPN (Штати та Великобританія) для того, щоб він робив. Ось результати:

Google Bard generates password for specific criteria
Генерування пароля за допомогою Google Bard AI

Bard від гугла був найбільш багатослівним, відповідь містила не лише пароль, а я розписані критерії, яким він відповідає. Проблемо було лише те, що пароль був не 10 символьним, а містив лише 9 символів.

Chat GPT generates password for specific criteria
Генерування пароля за допомогою Chat GPT

Chat GPT просто швидко згенерував пароль, котрий підходить під критерії та теоретично навіть легко може запам’ятатися. Хоча я раджу пам’ятати мінімум паролів (один для менеджера паролів, а решту нехай пам’ятає він)

Microsoft Bing generates password for specific criteria
Генерування пароля за допомогою Microsoft Bing

Bing теж видав прото пароль, котрий відповідає умовам, зокрема і по довжині.

Claude 2 AI generates password for specific criteria
Генерування пароля за допомогою Claude 2

Цікаво чи ці паролі дійсно згенеровані, чи можна їх знайти в якихось базах злитих паролів.