Категорії
Блог

Хвилинка футурології. Самокеровані автомобілі

З нетерпінням чекаю епохи самокерованих авто. Тоді в більшості людей пропаде потреба у власному авто. Десь читав, що власні автомобілі в більшості випадків 80% свого часу простоюють.

Таксопарків як таких не буде, будуть оператори автомобілів. Ви підписуєтесь на послугу, завантажуєте додаток до свого телефону і через нього вказуєте параметри автомобіля (дитяче крісло, великий багажник, мінеральна вода, тощо), маршрут руху, проміжні зупинки і час, коли він має вас забрати. Час може бути як вже і зараз, так і завтра зранку. Автомобіль приїжджає, смартфон сигналізує вам пушом. Ви виходите і їдете.

Оплата автоматично йде через прив’язану банківську картку. Авто відкривається через скан відбитка пальця. оплата йде як і за кілометраж так і абонплатою. Якщо декілька людей з одного дому часто їздять подібними маршрутами в один і той же час, то їм буде запропонована кооперація в добиранні (це за бажанням).

Таким чином ми зможемо розвантажити дуже багато вуличних парковок, та й зменшити трафік адже машини більшість часу будуть в дорозі. А далі повертатиметься на базу, великі автостоянки з сервісними центрами, що будуть рівномірно розміщені на всій території міста.

А поки тримайте самокерований мерседес на вулицях Сан-Франциско

самокерований мерседес на вулицях Сан-Франциско

Салон самокерованого мерседеса

Салон самокерованого мерседеса