Категорії
Блог

Місто Гріхів: Сила — крихка річ.

Виходячи в четвер з кінотеатру, я написав в себе в фейсбуці:

Місто Гріхів поглинає тебе, засмоктує як в трясовиння, перемелює як в жорнах. Ти чуєш хрусткіт. Це ламається все добре що залишилось в тобі натикаючись на твердь спокус в падінні у безодню гріха.

Lviv_oldP-125-copy_S

Фільм дуже добрий та атмосферний. Добро і зло тут дужу чітко поділено чорними та білими кольорами. Так, хороші хлопці теж інколи роблять погані речі, але правду треба інколи виборювати й кулаками.

Нуар надає кожному характеру насиченості та концентрації. Чоловіки увібрали в себе міць, мужність. Вони п’ють віскі, курять сигарети, оточені жінками і товчуть всім пики. Злочинці — підступні, брехливі, не гребують жодними методами щоб досягти мети. Жінки — вишукані, навіть зі шрамами. Є такі заради яких варто вбивати, ті, котрих варто вбивати і ті, заради котрих можна і вмерти.

В місті Гріхів все просто. Ти наодинці сам зі собою, в тебе можуть бути тимчасові спільники, але загалом ти сам. Поліція вся корумпована, влада — суцільні бандити. Слабкі тут не виживають.

Загалом вийшло достойне продовження першої частини. Подивитися можна в Планеті Кіно (сеанси 13:00, 17:45,19:00, 19:45, 21:00, 21:45, 22:30, 23:00, 23:45)