Категорії
Блог

Amazon Fire Phone

Вчора Джеф Безос на прес-конференції презентував новий телефон від Амазон — Fire Phone. (4,7 дюймів горіла глес з 2 гігабайтами оперативної пам’яті та 16,32 і 64 гігабайтами дискового простору)

Amazon Fire Phone
Базово телефон бігає на андроїді, проте це не простий андроїд, це андроїд зі смаком і в обгортці амазону.

Що можна виділити з основних моментів, то це:

  • 13 мегапіксельна камера з оптичною стабілізацією, котра усуває тремтіння рук і робить зображення більш чіткішими. Для запуску камери і фотографування є окрема фізична кнопка збоку на телефоні.
  • Mayday — безкоштовний помічник, котрий допоможе в налаштуванні функцій в телефоні. Відеозв’язок з центром підтримки і скрінкаст прямо на телефоні.
  • Firefly — додаток, котрий допоможе розпізнати світ довкола. Просто наводячи камеру на предмети, можна отримати інформацію про книжки, продукти харчування, розпізнати qr код, отримати телефон з оголошення, дізнатися що за пісня грає чи яка серія Game of Thrones йде зараз по телевізору. Firefly також має хардварну кнопку збоку телефона, для швидкого доступу. (В презентації також розказано трохи про технології розпізнавання зображень, що використовуються в додатку). Також є SDK для розробників, щоб вбудовувати в FireFly свої сервіси.
  • Dynamic Perspective — технологія, котра додає вашому пласкому телефону глибину. Робить з нього 3D телефон. В чотирьох кутах фронтальної сторони телефону вбудовані спеціальні камери з інфрачервоною підсвіткою. Котрі відслідковують за вашим лицем (навіть в темряві) і відповідно до того з якого кута ви дивитися на телефон, показуватимуть вам картинку з різного кута. Також за допомогою Dynamic Perspective можна керувати телефоном лише нахиляючи його в різні боки. До цієї технології також наявне SDK.

Загалом вийшов дуже цікавий продукт, котрий я вже хочу покрутити в своїх руках. Все це, що я розписав вище можна подивитися у відео прес-конференції Амазону:

Попередні замовлення доступні вже зараз, Доставка телефонів буде з 25 липня.