Категорії
Блог

Секрет успішної книги

Вчені, на цей раз не британські, а з Нью Йорку, проаналізували класичні книг і вирахували фактори комерційно успішного роману. Кажуть, що алгоритм здатен з ймовірністю 84% передбачити успіх роману.

Серед успішних книг дуже часто зустрічаються сполучники «і» та «але», а також велика кількість іменників та прикметників.

Менш успішні романи рясніють дієсловами та прислівниками і покладаються на слова, що точно описують дії та емоції, такі як «хотів», «брав», «обіцяв», в той час як в більш успішних книг «улюбленими» дієсловами є ті, що описують процес мислення — «розпізнав», «згадав».

Повний текст дослідження можна прочитати в цьому 12-ти сторінковому педеефі

Здавалося б все просто, бери і пиши, але це ще не все:

The group of computer scientists from Stony Brook University in New York said that a range of factors determine whether or not a book will enjoy success, including “interestingness”, novelty, style of writing, and how engaging the storyline is, but admit that external factors such as luck can also play a role.

Серед факторів також є «цікавість» (певно мається на увазі цікавість теми), новизна, стиль письма, наскільки захопливим є сюжет, і також не виключають такого фактору як удача.

Тому, як збираєтеся щось писати — удачі!