Категорії
Блог

Телефон 112

Я вже писав був про те що в нас на Стрийській, біля Податкової вже третій день не працюють світлофори (писав я правда коли вони поки другий день не працювали, але то не суттєво). І от на третій день я вирішив вже зателефонувати кудись, повідомити нехай відремонтують. Так як я не знав точно куди телефонувати, то зателефонував в 112. Чемний робот, чи певно правильніше сказати роботка, бо був в неї жіночий голос, повідомила мене що мій номер зафіксовано і розмову буде записано. Далі я чемно секунд з двадцять слухав щось з класики, почув в трубці “Алло” і дзвінок обірвався. Далі над’їхала моя маршрутка і я поїхав в центр.

Але давайте зупинимося трохи на номері 112, він розрахований для того щоб на нього дзвонили у різних надзвичайних ситуаціях. Викликати швидку, сталася пожежа чи потрібно звернутися до міліціантів, для цього всього зробили спеціальний номер 112 куди можна звернутися і повідомити про проблему. В деяких випадках вирішення проблеми є терміновим і не терпить зволікань. Автомат повідомив мене що номер зафіксовано, тут сталося роз’єднання виклику і на мій телефон ніхто не спробував передзвонити і запитати що сталося, чого я телефоную. Правда, вчора, прочитавши, вдалий жарт про журналістів:

«— як рахують журналісти?
— Один, два, тренд»

та розуміючи що один випадок не творить закономірності, вирішив попитати досвід інших телефонування на номер 112. Наразі отримав три відповіді. Одна з них була про те що негативного досвіду не було, друга «колись телефонував 7 років тому, коли попав в ДТП, хотів викликати швидку, а мені сказало “у вас не достатньо коштів на рахунку”.» І третя «моя мама недавно дзвонила, там довго переключало на потрібний регіон але додзвонились». А в вас був досвід телефонування на номер 112? Як на мене регіон звідки дзвонять має визначатися з самого початку і в процесі гудків перенаправляти на колцентр у вашій області, також на рахунок того що всі дзвінки фіксують, мені здається що кожен зафіксований дзвінок потім мав би бути категоризований і переданий до аналізу. Насправді не знаю як там все відбувається в тому єдиному центрі, якщо хтось підкаже, то буду дуже вдячним.

Повертаючись до світлофорів. Їдучи в маршрутці, я знайшов в інтернеті телефон львівського ДАІ — +38 (032) 238-40-27 і повідомив чергуючому сержанту про те що не працюють світлофори. Мені відповіли що знають про проблему, а коли вирішать сказали що не знають, але передають далі в дорожні служби чи кудись там, я не розчув.