Категорії
Блог

Про пивний тур у Львові

«Рот щасливої людини повен пива» каже давня єгипетська приказка. Я вирішив в цьому ще раз переконатися. Цими вихідними у Львові під час святкування дня міста проводили пивний тур, де кожен хто хотів міг купити собі фестивальний кухоль і відвідати дев’ять закладів що пропонують пиво під своїми марками. Для туристів це було ще одним видом відпочинку, а для мене це було нагодою відвідати декотрі з пабів де ще не був. Під час туру я робив невеличкі замітки про те як там ставилися до учасників туру, а також про мої враження від пива. Звичайно, я поки не на стільки можу красиво та детально писати про пиво як автор Хорошого блогу, але також дозволю собі висловитися.

Згадки про ресторани в порядку їх відвідин. (В дужках оцінки в п’ятибальній шкалі пива та й того як до учасників туру ставилися в закладах)

Пивний тур Львівськими закладами

1. Mons Pius — пиво добре, смачне, густий смак, янтарний колір. Учасників пивного туру не саджали за столики як і таких відвідувачів (насправді, відвідувачів там було багато, тому такий варіант певно був оптимальним), а зробили окрему виносну барну стійку біля одного з входів, там же поставили два столики спеціально для учасників туру. Правда розміщення стійки було не дуже вдалим, вдень там дуже палило сонце і люди в черзі а також дівчата офіціанти мучилися від спеки. Проте, незважаючи на то, були чемними та привітними (пиво — 4,8; привітність закладу — 4)

2. The Гриль — пиво дуже легке, без якихось додаткових ноток у смаці, мені нічим сильно не запам’яталося. Офіціанти привітні, Дозволяють сідати в середині за вільні столики. Перед наливанням свого пива стакан ополіскували. (пиво — 3; привітність закладу — 4,3)

3. Прага неприємно вразила. Беруть участь в пивному турі, прийшли до них а вже кажуть пиво закінчилось. Другий день похід в Прагу також не увінчався успіхом. Сказали що сьогодні останній день і пиво вже не наливають, тільки голосують, на мій докір що вчора теж не наливали нічого не відповіли. Взагалі не були готові до туру. (пиво — 0; привітність закладу — 0)

4. В Дубліні не соромляться наливати повні бокали по 0,33. В пива не дуже насичений колір, легкий смак з дріжджовим післясмаком. Ставлення до пивних туристів було на дуже високому рівні. (пиво — 3,3; привітність закладу — 4,8)

5. L’UFT бармен не дуже привітний на мою фразу що в Дубліні більше наливають, сказав «що ми не Дублін», на репліку наллєте більше проголосую відповів що йому того не треба. Та пиво приємного янтарного кольору з невеликою кислинкою. Можна було сідати за вільні столики. (пиво — 4,1; привітність закладу — 3,5)

6. 4 friends Привітний бармен. Дуже дружня атмосфера. Можна сідати було за вільні столики і дурачитися зі шоломом аквалангіста. Пиво світлого кольору кольору з м’яким приємним смаком. (пиво — 4,4; привітність закладу — 4,8)

7. Кумпель пиво густе з приємним післясмаком. учасників пивного туру не пускають за столики (до барної стійки також), не поставили ніяких додаткових столиків на вулиці. Охоронець на вході просто забирає кухлі і потім приносить. Пиво довелося пити збоку на лавочках. (пиво — 4,9, привітність закладу — 1)

8. Music Lab можна сідати за вільні столики з бокалами від туру, офіціанти до цього ставляться лояльно. Пиво, правда трохи за різке на смак з кислинкою, нагадує щось алая Львівське котрого не люблю. Хоча там було доволі багато народу офіціанти досить швидко приготували каву за перший чекін. (пиво — 2,5; привітність закладу — 4,8)

9. Liverpool обслуговування дуже правильне, бармен одразу ж дав меню і запросив сісти за вільний столик в результаті до двох порцій пив за купони ми ще купили бастурму та горішки. Пиво також смачне насичений чуть терпкий смак з гарним післясмаком без різкості та кислості. (пиво — 4,4; привітність закладу — 4,9)

По народному голосуванню перше місце отримав The Гриль, друге паб Дублін, третє місце віддали Кумпелю.

Трошки висновків. Декотрі з закладів були відверто не готові по обслуговуванню до цього пивного туру, от зокрема Прага де не подбали про забезпечення достатньої кількості пива, Кумпель котрий хоча і має смачне пиво, та коли ви берете участь в конкурсі, то постарайтеся щоб в учасників склалося і про ваш сервіс добре враження (можна ж було поставити на вулиці столик так як це зробили в Монс піусі, в Люфті бармену зовсім було не до конкурсу. Натомість в Дубліні та Ліверпулі бармени були в курсі і голосувань та й заохочували проголосувати за себе і випити побільше пива (в Ліверпулі я був вперше, тепер при нагоді приходитиму туди ще).

Всі оцінки щодо пива є моїми суб’єктивними оцінками, в когось, мабуть, склалася інша картина, та й про пиво можна говорити багато, але краще його пити (в помірних кількостях)