Категорії
Блог

100лиця

Був я тут два дня в Києві. Довго до того часу не був в Києві, весною хіба на iForum, але тоді, по перше була весна, і по друге приїжджав я тільки туди і назад. А от цього разу був трошки довше та й походив по центру, то можу чуть поділитися своїми враженнями з відвідин багатомільйонної столиці.

Всі тротуари в центрі схожі швидше не на тротуари, а на місця злочину. Всі обгородженні червоно-білими стрічками і попереджають пасажирів тут не ходити. Інакше сніг впаде і сікір башка буде. І я не одноразово бачив як сніг і сосульки (бурульки, лід) падали з величезним гуркотом з дахів та підвіконь. Деколи падали під керівництвом працівників бізнес-центру, але здебільшого самостійно., загрожуючи здоров’ю пішоходів. А не хочеш щоб на тебе впала буруля, не ходи по тротуару, йди от на проїжджу частину, нехай тебе зіб’є машина. Так клопіт в ДАІшників буде, а не в ЖЕКівців за не належне прибирання фасадів. (Знаю що може занадто перебільшую і проблема глибша, і все пов’язано з ти клятим фінансуванням, але все ж, такі в мене враження)

І ще маю сумні враження зі столиці. Пару років тому, в 2007 чи в 2008 був в Мінську, де всі майже говорили російською, проте вивіски все таки були білоруською. І тоді нам сказали що вивіски майже не єдиний осередок білоруської мови. Формально білоруська мова всюди, проте всі говорять російською. Таке саме враження в мене було цього разу по відвідинах Києва.

Я б не назвав себе якимось прихильником Тягнибока та Фаріон, мене можна скоріше назвати поміркованим ліберастом, Проте відвідавши ось тут столицю в грудні, я більше починаю розуміти людей котрі голодували та відстоювали мову в липні. В нас на заході, у Львові не так це відчутно. І хоча я б певно не змінив своєї промови про мову, проте розумію що треба було йти. Проте нас знову всіх кинули. Та й взагалі все наше політичне життя схоже на змагання з метання молоту без правил, — перемагає хто останній і найбільше всіх кине. Але не буду про політику, такі от в мене враження про столицю нашу Київ, без висновків. Якщо помиляюся, то пишіть в коментарях щоб знав в чому.