Категорії
Блог

Подорожні замітки: Прага

Минулих вихідних спонтанно поїхав в Прагу, і хоча часу для ознайомлення було не багато, вдалося трохи погуляти та зрозуміти що сюди потрібно ще раз повернутися. В середньому автобус зі Львова до Праги йде 16-17 годин, так що запасіться трохи терпінням та канапками в дорогу. Вартість переїзду  на серпень місяць порядку 1000 грн. туди і назад. Бажано також наперед зарезервувати готель чи хостел, бо хоча в Празі їх багато, та все одно нам прийшлося трохи находитися щоб знайти в Старому місті готель. Поселилися в не дуже дешевому, проте гарному готелю Juris Inn, котрий легко можу порадити, тим хто збирається в Прагу. Якщо хочете щось в іншій ціновій категорії то прошу користуйтеся Booking.com чи TripAdvisor.
Прага

Взагалі в подорожі мене якраз і виручав завантажений оффлайн путівник по Празі від тріпедвайзера, з оффлайн картою та актуальними пропозиціями по готелях, визначних пам’ятках та кафе, дуже зручно користуватися коли не купили сім картки для інтернету, та й це швидше і економніше для батареї в ненажерливих андроїдах. Також перед подорожжю скачав також ще й Prague Minos Guide, котрий також є корисним при пошуку та інформації по пам’яткам Праги. Завантажив також англо-чешський словник, котрий правда не пригодився, бо і в готелях і в кафе та магазинах прекрасно розуміли мою паскудну англійську.

В кафе то зайшли по рекомендації від телефону в Červená tabulka, де офіціант нам порадив смачнющу телятину з кашею та соусом, точно не пам’ятаю, здається то вирізка з хребта. А також за порадою Людмили, котра працює в інформаційному бюро Cooltour, що знаходиться під годинником на Старомістській площі ми відвідали пивнушку Prague Beer Museum, де можна скуштувати більше 15 сортів різного чеського пива (все поки не спробували). Даю місцевий телефон Людмили +420 775 423 334, якщо будете в Празі, дзвоніть, допоможе вам і з екскурсіями, а також щось і так підкаже.

Також в Празі, а може й у всій Чехії діють різні курси на обмін валют, наприклад якщо ви захочете поміняти невелику суму до 200 доларів, то в більшості обмінників вам поміняють їх за значно заниженим курсом, за нормальним курсом вам поміняють лише 200 і більше доларів, та є обмінники, в котрих курс одинаковий в не залежності від суми скільки ви міняєте, тому будьте уважні при обміну валют і перепитуйте скільки то буде. «Правильні обмінники», курс в котрих не залежить від суми обміну (До речі вони тут не Exchange, а просто Change) є на вулиці Jindřišská, недалеко від станції метро Mustek. Разовий проїзд в метро коштує 24 коруни, що приблизно 10 грн., можна купити і на день, коштуватиме 110 корун, скільки коштує трамвай не знаю, бо не їздив.

Гуляли по Старому місту, по центру, ходили на відомий Карлів міст, а ще в Празький град — їхній замок. Залишилося ще багато, так що є нагода повернутися (монетку в фонтан кинув).

Перші враження від міста та країни дуже позитивні. Трохи фото з подорожі є в альбомі на фейсбуці Прага 2012

“Фото з телефона та напівробочого фотоапарата з поїздки в Прагу 24 серпня 2012. Прага красива і мені дуже сподобалася. Фото і десятої частини тої краси не можуть передати. Туди вартує ще повертатися.”

From Прага 2012, posted by Petro Nek on 8/26/2012 (126 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher