Категорії
Блог

Лоск і злидні Укрзалізниці

На вихідних проскочило повідомлення що «Укрзалізниця» поновила корпоративний сайт http://www-v4.uz.gov.ua/ дизайн якого краще ніж старого http://uz.gov.ua/?lng=uk проте все рівно якийсь ніби затиснутий, дрібний шрифт в меню, структурним елементам не вистачає простору.

Пошук поїздів також дивно працює (щоправда там написано тестова версія), видає результати  в iframe блоці зі скролами, так ще не ні в хромі ні в фаєрфоксі не працює клік на обраний поїзд.

Та ще багато всяких дрібниць, наприклад, зара всі сайти обов’язково роблять розділи по Євро2012 чи кнопка з поїздом «стара версія» веде на http://old.uz.gov.ua/ на котрому та сама нова версія :). Проте на новому сайті можна побачити «круте» відео про те як на УкрЗалізниці буде WiMAX

 

 Там, доречі, на 1:51 видно як хлопець на макбуці дивиться фільм на ex.ua (котрий недавно закрили, а потім знов відкрили). А також кнопки соцмереж де ніб можна спілкуватися з УЗ, проте посилання на фейсбук не працює, а твітер та сторінка в гугл+ пуста, відео, котрі викладають на ютюб супроводжуються зрозумілими назвами та детальним описом, а також дуже цікаві (сарказм).

Але чи є відсутність представництва компанії в соцмережах найбільшою проблемою УкрЗалізниці? чи будуть за допомогою них вони оперативно реагувати на скарги по сервісу, чи так само будуть забивати як забивають на повідомлення залишені на їх лінії довіри чи листи відправлені в прес-службу?

Ну і на кінець фотографії, котрі зроблені цією зимою в поїздах УкрЗалізниці:

Чи потеплішає відношення керівництва Львівської залізниці до пасажирів, коли у вагонах сніг?18 січня цього року довелось мені по справам поїхати до Києва. Купив плацкартний білет на поїзд №100 Ужгород-Київ (вагон №5). ЗіЛьвова він відправляється в 21.47. Стою на пероні, курю, до відправки хвилин 15. Краєчком вуха чую розмову двох сусідніх провідників:- Ну шо? Хоч трошки нагрілось!- Та, де там!Не звертаючи увагу, кинув недопалок , показав білет і зайшов у вагон…Ніч я протримався, хоча сифонило зі всіх вікон. Ранком я згадав всі гімнастичні вправи та комплекс вільних вправ, що вивчав у військовому інституті. Холод був неймовірний. В пам’яті спливала картинка з радянських фільмів, коли зимою дерев’яні вагони тягнули димлячи паровози, а люди вдягнені у все тепле ходили з чайником за окропом.Ранком, у провідника замовив каву, натякнувши, що гарячий чай чи каву в такому вагоні треба давати безкоштовно. Зробив, приніс, грошей не взяв!Прибувши до Києва помічаю на вікнах… СНІГ! (фото). На цьому місці їхали люди! Звичайні люди, які прямували з Ужгорода до Києва!P.S.Звичайно в цій ситуації провідники не винні. Їм самим соромно було в очі пасажирам дивитися. По приїзду люди поспішали по своїм справам, тому галасу ніхто не підіймав. Сніг також розтане. А от осад від поїздки лишиться, думаю, що надовго.

Проте як писали в коментарях до останнього фото, то все дурниці до травня сніг розтане.