Категорії
Блог

«Меркурій в небезпеці»

«Меркурій в небезпеці»
«Меркурій в небезпеці»

На вихідних подивився фільм «Меркурій в небезпеці» з Брюсом Віллісом та Алеком Болдвіном. Фільм про те, як випадково хлопчик, що хворий аутизмом і любить розгадувати ребуси легко читає надсекретний шифр «Меркурій», на котрий потрачені мільярди доларів та котрий не змогли зламати супер-комп’ютери. Проте та надсекретна організація для перевірки на людський фактор надрукувала той код у збірці загадок, котра потрапила до Саймона, і тут все завертілося. Голова тої федеральної кантори вирішує вбити Саймона і його родини щоб не розсекретити код, проте на допомогу хлопцю приходить сам Брюс Вілліс…

Так як в фільмі багато технічних деталей, то мені смішно було з «провтиків», хоча можливо це все по інакшому сприймалося в 1998 році коли вийшов фільм, от наприклад наведу епізод, коли один зі співробітників федеральної служби говорячи по телефону з Артом (герой Брюса Вілліса) говорить що їм небезпечно спілкуватися по телефону в подальшому краще через email і тут же говорить адресу електронки: «einstein» і все без домену без нічого. Але Брюс не розгубився він йду в публічну бібліотеку, де просить бібліотекарку пошукати електронку в базах ЦРУ та ФБР, скринька знаходиться. Далі підбір паролю, «albert» не підходить, нічого страшного «e=mc2» – підійшов :).

А загалом фільм такий собі середнячок, з попкорном піде.

Ще пару слів про нашого, львівського Меркурія (не планету :)), того що височіє над Кривою Липою. Завдяки всім небайдужим людям, котрі долучилися до ініціативи «Врятувати Меркурія» в середу о 10:00 буде стартувати перший етап порятунку, буде автовежа, братимуться зразки, та робитимуться детальні фото фронтальної частини скульптури, та композиції. Якщо комусь буде цікаво, запрошу прийти наакцію, де зможете дізнатися про стан порятунку більш детально. Проте якщо не зможете в середу, то завжди зможете почитати листівки про Меркурія і кинути пару гривень в скриньки на порятунок в закладах що нас підтримують.