Категорії
Блог

Втрачаючи цноту з Трансформерами. Трансформери 4: Час вимирання.

Я ніколи ще не дивився Трансформерів, навіть в дитинстві мультсеріалу. Я тоді дивився Війну Ґоботів, де замість Автоботів і Десептиконів були Стражі та Ренегати. То ж минулий четвер було #моєвперше (чи як там кажуть в твітері). І що я вам скажу — мені сподобалося!

Трансформери 4: Час вимирання

Звичайно, що слова неофіта сприйматимуться несерйозно в колі маститих фанів (що складають списки з 12 малобюджетних фільмів про роботів, котрі краще Трансформерів), але кажу те що є. Та й взагалі весь світ Трансформерів з коміксами та мультиками зародився тридцять років тому виключно з маркетинговою метою — збільшити об’єми продажу маленьких іграшок-трансформерів, тому не треба в них якогось глибинного сенсу чи зворушливою ліричної історії.

Трансформери це фастфуд кіноіндустрії. Адже йдучи в KFC чи McDonalds ви не чекаєте, що до вас підійде офіціант, запалить на столі свічку, елегантно вручить меню, усміхнеться і запропонує пляшечку Шеваль Блан 1947 року. Ні, ви чекаєте вигуку «вільна каса», хрумкої булочки з кунжутом, свіжих листів салату, соковитої котлети, холодної пляшечки пепсі і середню картоплю фрі. Трансформери з тих фільмів котрі треба дивитися лише в кінотеатрах, бажано в IMAX (В Планеті Кіно сеанси о 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 та 22:00) щоб на вас летіли осколки розтрощених будинків і ви відчували подих гігантського робота-динозавра.

Далі під катом спойлер, читайте на свій страх і ризик.

Щодо самого сюжету, то тут багато дір, нестиковок і дуже плоских рішень. Невдаха тато-винахідник, що надмірно опікає свою кицюню-дочку, так що забороняє їй зустрічатись з хлопцями та вчить її змалку паяти, разом зі своїм другом, котрого більше цікавлять гроші ніж ідеї купують трансформера. Спочатку вони думають що купують стару вантажівку, але це виявляється Оптімус Прайм. Тому Лукас (недалекоглядний друг, котрого ми знаємо з серіалу Silicon Valley) дзвонить ЦРУшникам, що обіцяють за трансформерів винагороду. Вгадайте чи отримає Лукас гроші? (Підказка — ні).

Жадібний ЦРУшник прикриваючись гаслами що на Землі справи мають вирішувати люди, а не аботоботи, допомагає компанії з логотипом ненадкушеного яблука усунути всіх конкурентів. Допомагає не просто так, а за мільйон акцій. Джошуа Джойс, котрий страшенно косить під Джобса, а за одно є винахідником і директором компанії з допомогою придуркуватих вчених котрі весь час регочуть і жеруть пончики, начився переробляти десептиконів на своїх трансформерів і тепер йому потрібно Зерно. Це він так думає, але насправді йому це внушив Мегатрон, котрий так повністю і не загинув.

Тут появляється ще один трансформер, котрого прислали творці, позабирати і привезти до них всіх істот що вони натворили. Тому трасформер-двірник домовляється з ЦРУ обміняти Зерно на Оптімуса Прайма. Правда не все так скаллося гладко і почалася страшна заруба. Спочатку в Чикаго, а потім і в Гон-Конгу. Добро перемогло,  знищивши перед тим купу будинків.

Приємного перегляду! Трансформуйтесь.

P.S. Тримайте в бону 141 трансформацію з усіх Трансформерів.

Get More:
Music News