Категорії
Блог

Стрімити: Що, як і навіщо.

Мене вже декілька раз питали, про стрім, що для цього потрібно, тому, зберу пару порад тут, щоб було всім доступно.

стрімінг

Навіщо?
Стрім є один з найкращих і опреативних інструментів для повідомлення з місця подій. Стрім звичайно не забезпечує такої хорошого зображення, як професійні камери, проте його перевагою є оперативність, а також те, що відеоодразу потрапляє на стрімінговий сервіс в інтернет і доступне для перегляду в реальному часі. Не пропаде, навіть якщо у вас заберуть телефон чи планшет.

Що?
Транслювати варто все те, що ви вважаєте вартим для того щоб побачили не лише ви та ваші друзі, а й інші. Варто також коментувати час від часу що ви показуєте, навіть якщо ви повторюєтесь. Вас можуть дивитися не з самого початку, тому не бути в курсі що саме відбувається. Не транслюйте довго дорогу чи просто опустіть камеру, можете час від часу, перемикати камеру на себе, щоб прокоментувати ситуацію.

Як?
Для стрімінгу потрібно:

  1. Телефон чи планшет на базі iOS чи android
  2. Завантажити додаток для стрімінгу, я раджу ustream. Версія для iOS, android
  3. Зареєструватися там і підключити соцмережі (твітер, фейсбук)
  4. Швидкий мобільний інтернет, або в телефоні (в мене інтернет від ОГО!), або мобільні WiFi роутери, котрі є в багатьох мобільних операторів (Інтертелеком Huawei EC 5321u-1 коштує 799 грн., МТС WI-FI РОУТЕР WMR-100 від 599 грн. за 12 місяців контракту, рекомендацію по модемах від ОГО! 3mob так і не знайшов на їх сайті
  5. Зовнішні блоки батарей, щоб в процесі підзаряджати ґаджети (в мене зовнішня батарея Globex на 14000 mAh, яку отримав як подарунок від колег по роботі, за що їм і дякую). В процесі стрімінгу пристрої швидко розряджаються.
  6. Ліхтарики, щоб підсвічувати собі в процесі зйомок.
  7. Колегу збоку, щоб допомагав.

Знайти мене на ustream можна ось тут http://www.ustream.tv/user/mrpetruccio

В процесі пост може доповнюватися інформацією.