Категорії
Блог

Про телефонного маньяка і щасливого інкасатора.

Все забуваю написати. Бо так іноді ходиш, щось цікаве бачиш, щось цікаве чуєш і от хочеш тим поділитися. Інколи ділишсь одразу, інколи пишеш в чернетку і потім чуть недописавши залишуєш відстоятися, або просто забуваєш, а інколи нікуди не записуєш. І то так виношується довго, поки не визріє до написання. От. Так як і зараз. Дві коротенькі історії.

Якось йшов і побачив колег, котрі щось прикручували до фасаду будинку, де я колись працював. Виявилося що це камера. І це зовсім не для того щоб дивитися за студентами котрі забігають в провулки на перекури. Кажуть хтось вже втретє перерізає телефонний дріт що йде в будинок і пару офісів залишається без зв’язку. Перерізається дріт тільки певної телефонної компанії. Інші телефони працюють. І що головне, кабель не просто перерізається, а вирізається шмат, довжиною десять сантиметрів, так щоб не можна було швидко докупи скрутити. Перерізається швидше за все якимись обценьками. Телефонні майстри, що приходили на перші виклики, ьо телефон не працює сказали, що то не тільки в них. Такий телефонний маньяк ходить по цілому центрі, та й ріже дроти. Певно, когось недоречно звільнили. Або хтось настільки довго працював з телефонними кабелями, що збожеволів і тепер тне такі штуки. Нещасний кабельщик. Хто зна. Вся містика розвіється, як зловлять його на камеру.

І ще одна історія про щасливого інкасатора. Історія проста. Раз інкасатору пощастило. Його відправили інкасувати суму зі сотнями тисяч гривень. І не просто відправили, а відправили одного, порушуючи всі норми і правила. Не знаю чи довго, чи недовго думав інкасатор, але він взяв ті гроші і так в банк не повернувся. Банку стало шкода грошей, але так як і репутаційні втрати банку через те як стане відомо що банк пограбував ж свій інкасатор, і те що відправивши інкасатора одного керівник охорони порушив норми, в міліцію ніхто не заявив. Закликали хлопців котрі також не дружать сильно з міліцією, але так інкассатора вони й не знайшли. Втрачені гроші покрили власними. І до цього часу ніхто не знає що то був за банк.

Мораль? А, без моралі. Просто в життя багато що відбувається без моралі.