Категорії
Блог

3.14 і день народженняTwitter

Сьогодні вночі, як тільки прочитав твіт Джека Дорсі, про те що рівно 5 років тому вони взялися за програмування твітера, відразу сів за написання тексту для Твітера в Україні — «П´ять років тому народився твітер». Слідкуючи за новими твітами Джека, про те як виникла назва Twitter, скільки людей спочатку його розробляли, перша замальовка на блокноті інтерфейсу сервісу, я згадував своє знайомство з твітером.

Зареєструвався в твітері 29 жовтня 2007 року, правда так як ніхтто не знав що з ним робити і україномовних акаунтів було дуже мало, то писав я туди рідко. З часом все більше і більше цікавих людей приєднувалося до твітера і він все тісніше інтегрувався в моє онлайнове життя.

За допомогою твітера я познайомився з дуже цікавими і хорошими людьми, знайшов теперішню роботу і кожного дня отримую корисну та оперативну інформацію. Також ми вже п´ять раз організовували у Львові зустрічі твітерян #lvivtwevent (шостий також буде :)). Тож твітер для мене позитивна, класна штука.

Також сьогодні день день числа Пі, в америці звикли записувати спочатку місяць, а потім день тому сьогоднішня дата виглядає як 3.14, проте це не єдиний день числа Пі, 22 липня також день цього числа (22/7) а все тому, що якщо ми 22 поділимо на 7 то також отримаємо ці таємні 3.14 (а якщо 355 поділити на 113 то отримаємо число Пі з точністю до 6 знаку після коми).  Я також люблю всякі такі цікаві дні, то ж минулого року придума святкувати 140 день року, як день твітера #twitterday.

P.S. А зараз я завершую підготовку до поїздки на баркемп #ukrtweet доробляю презентацію «Курс молодого яйця», яка має бути цікавою для новачків твітера, а також цього тижня буду купувати квитки в Запоріжжя. То ж якщо ще хто думає їхати чи не їхати на баркемп, то відповідь проста — однозначно їхати. Побачимось в Запоріжжі!