Категорії
Блог

Боремося з шумом в соціальних мережах

Сьогодні в твітері попалася на очі скарга від Романа Голубовського, що йому набрид спам в фейсбуці: «Раніше набридав спам ВКонтакте, тепер ця зараза більше і частіше набридає у Фейсбуку.». Так як для себе я вже знайшов спосіб як боротися з надлишком інформаційного шуму і непотрібної інформації в соціальних мережах, то поділюся з читачами, може й вам в пригоді стане.

Звичайно, найефективнішим методом боротьбю з шумом буде розфоловити, розфрендити (зайнятися френдоцидом) ті акаунти котрі діляться в мережах непторібними та нецікавими речами, а також зловживають сервісами чи додатками з автопостингом.

Проте існує менш радикальний, проте дієвий спосіб боротьби з інфошумом в соцмережах (зокрема вконтакті та фейсбуці), котрі пропонують самі ж мережі. Процедура дуже проста і займае в вас лічені секунди часу.

Як це відбувається у Вконтакте:  читаючи новини, на непотрібній новині, можна курсор підвести до правого верхнього кутка, появится хрестик з написом «не показувати ці новини»

Тиснемо на нього і новина приховається, а далі ми можемо скасувати операцію, якщо випадково помилилися, або вибрати «приховати всі новини користувача» і вони більше не потраплятимуть в стрічку ваших новин

В Фейсбуці, можливості проховання постів є ще більшими: можна приховувати дописи не лише по автору, а й по додатку за допомогою якого вони були створені. Таким чином можна приховати всі дописи від foursquare, gowalla, чи якихось дурацьких програмок, наприклад, як вас оцінюють інші, чи на кого зі знаменитостей ви схожі чи подібних. Для цього також треба навести на правий верхній кут, натиснути на хрестик і вибрати відповідну опцію: приховати лише цей пост, приховати всі пости від користувача чи сторінки на котру ві підписані, приховати пости від певного додатку, «розлайкати» сторінку (опція доступна лише для сторінок), повідомити про спам

От і все пару кліків і користуватися фейсбуком чи вконтактом стало приємніше.

P.S. На Lviv Social Media Camp я мав честь промодерувати секцію про «розповсюдження інформації 3.0», де в ході дискусії ми також зачепили інформаційний шум і як з ним боротися, тому кому цікаво можете подивитися:

P.P.S.  Всі малюнки зображенні в статті виключно як ілюстрації і ніяких дій по прихованню постів з них не проводилося