Категорії
Блог

Що шукали українці в 2014 році. Версія Яндекса

Яндекс вкотре робить підсумки року за пошуковими запитами в мережі. Цього року дуже багато тем стосувалося політичних подій в Україні: Майдан, війна на сході, анексія Криму.

Так от, в темі «Події року» лише одна тема не прямо стосувалася України Олімпіада у Сочі, всі решта це Події на сході України, Майдан, Зростання курсу долара, Антимайдан, Вибори Президента України, Вибори до Верховної Ради, Прес-конференція Януковича, Референдум у ДНР і ЛНР.

В темі «Жінки» серед співачок маємо Юлію Тимошенко та Ольгу Богомолець.

Серед «Чоловіків» взагалі всі політики та медійні персони. Серед них негативні: Віктор Янукович, Ігор Стрєлков (Гіркін),  Геннадій Кернес, Павло Губарєв, позитивні: Петро Порошенко, Дмитро Ярош, Степан Бандера, Олександр Турчинов, Арсен Аваков і один Олег Ляшко.

«Нові поняття та явища»: «Русская весна», ДНР, Новоросія, АТО, ЛНР, Хунта, Анексія, «Небесна сотня», Сепаратисти, Люстрація.

Серед запитів про кіно, серіали, та телешоу нічого нового. Фізрук та Я соромлюсь свого тіла. 

Музичні запити також сильно піддалися впливу ситуації в Україні: Пікардійська Терція «Гей плине кача», «Никогда мы не будем братьями», Андрій Макаревич — Моя страна сошла с ума, Ляпис Трубецкой — Воины Света, Горіла шина, палала, Би-2 — Забрали в армию.  Також правда шукають і Дзідзьо — Павук.

0_f1a1a_d466c681_orig