Категорії
Блог

Сделано в России, знято у Львові

Попався в фейсбуці ролик рекламної кампанії російського Мінпромторгу з гаслом «Сделано в России. Имеет значение»

Minpromtorg “Mishka” from Artur Novikov on Vimeo.

Режисером ролику є Артур Новіков (ролик якраз розміщений на його сторінці в Vimeo), оператором вказаний Юрій Барсук.

Львів не вперше використовують в російському кіновиробництві, так в серіалі «Доярка з Хацапетіввки» площа Ринок слугувала російським глядачам Парижем, не питайте мене звідки я це знаю. Проте трохи дивним як на мене робити рекламу підтримки російського виробника не в Росії, але, напевно, справа в грошах, у Львові знімати дешевше ніж в Москві.

Сделано в России — имеет значение! Знято у Львоі, що також важливо.

Вулиця Галицька з видом на каплицю Боїмів у Львові на Яндекс панорамах

Ролик звісно красивий (Львів не може бути не красивим), але іронія в тому, що зараз у Львові чи не найактивніший бойкотний рух проти товарів вироблених в Росії. Та й з біркою «Made in Russia» також трохи прогадали, адже ж все ж таки зроблено в Росії, а написано англійською і Дума хоче штрафувати за надмірне вживання іноземних слів.

Made in Russia — Сделано в России

Правда, варто відзначити, коли стартувала рекламна кампанія (грудень 2013 року) закону такого ще не було.  Ось що пише про кейс один з виконавців Media Arts Group в себе на сайті:

 Результат разработанной и успешно проведенной кампании составил более 561 млн. контактов с целевой аудиторией (80% ЦА), учитывая все медиа-каналы:

    5 телеканалов: Первый канал, Россия 1, Россия 2, НТВ, ТНТ,

–  14 Интернет площадок, среди которых поисковые и почтовые системы Yandex и Mail.ru, социальные сети «Одноклассники» и «ВКонтакте», видеопортал Youtube, электронные периодические издания Ria.ru, Vesti.ru, Newsru.com, Rbc.ru, а также онлайн издания для женщин, спортивные ресурсы и интернет ресурсы о погоде,

  кинотеатры наиболее посещаемых и крупных киносетей, таких как: Синема Парк, Кронверк Синема, Люксор, Формула кино, Каро фильм, Пять звезд, Киномакс и т.д.

Результатом конкурса на разработку изображения российского знака качества стал новый российский знак качества, который в дальнейшем будет использоваться для маркировки изделий отечественных производителей.

Также был запущен в эксплуатацию специализированный портал «ИМЕЕТЗНАЧЕНИЕ.РФ», который станет основной коммуникационной площадкой для взаимодействия Минпромторга, и представителей отрасли в рамках программы по продвижению российской легкой промышленности.

Про ефективність цілої кампанії важко щось сказати, можу лише навести приклад з веб сайту имеетзначение.рф, до речі в файлі robots.txt сайту вказана заборона на індексування:

User-agent: *
Disallow: /

Банер на головній сторінці, котрий веде просто на ролик в ютюб без будь яких маркерів в коді.

узнай что имеет значение

Приводить нас на сторінку з відео, доступним лише по посиланню з дивною назвою «REKLAMA WITH SOUND» без жодного опису (і посилань на сайт в ньому) розміщеним на каналі користувача Анна Дмитриева , котре за 7 місяців набрало аж 596 переглядів (один з них мій)

2014-07-30 01-03-55 REKLAMA WITH SOUND - YouTube – Yandex

Не знайшов який бюджет опрацювали підрядчики за цю кампанію, проте один з них повідомляє, що

Минпромторг выделит более 130-ти млн. руб. на рекламу товаров российской легкой и текстильной промышленности.

«Пилите, Шура, пилите, они золотые!»