Категорії
Блог

Ми нераціональні

Кожного разу коли заходжу в маршрутку і бачу як декілька пасажирів що тільки що зайшли та передають гроші за проїзд. Ось один витягає дві, гривні «передайте будь ласка», за хвилину другий також дає дві гривні по одній, потім третій «з п’яти на один будь ласка». Ну чому їм разом не скооперуватися та й не віддати ті чотири гривні третьому, а той взявши свої п’ять, додавши гривню від другого передав би шість за трьох. Таким чином змінізувавши б кількість транзакцій грошей по салону з чотирьох до однієї. Ми нераціональні.

Ми нераціональні. Замість того, щоб здобувати фах та працювати до скону, виконуючи гідно свій обов’язок, ми захоплюємося, плетемо інтриги, прокрастинуємо, закохуємося, лютуємо, розчаровуємося, тобто робимо безліч непотрібних речей котрі відволікають та роблять нас неефективними та нераціональними.

Ми нераціональні. Нам давно пора замінити себе роботами та машинами , котрі виконуватимуть ту ж роботу що й ми тільки в рази ефективніше та досконаліше. А самим вирощувати себе в якості добрив для харчів наступних поколінь.

Можна знайти ще сотні й тисячі випадків нашої неефективності. Адже ж чимало книжок написано по тайм менеджменту і суміжних тематиках. Проте саме ця ірраціональність робить нас людьми.