Категорії
Блог

Skyfall. Агент $$6.99

Сьогодні передивився нового Бонда. Якщо коротко то мої враження від фільму влізли в один твіт «Ну що вам про Бонда сказати. Саундтрек і спецефекти класні.».
Пісня від Адель — Скайфол дуже і дуже добра

І спецефекти не підвели всі ці вибухи трощення поїзда метро, зривання ковшом ескаватора обшивки вагону, все це виглядає дуже ефектно.
Проте є нюанси, котрі трохи змазують враження від фільму. От по перше я так і не зрозумів мотивації головного злодія фільму, так виглядає що він був просто якимось психопатом, навіть щось чуть в бетменівського джокера в ньому проглядалося. А ще відкрию секрет вся британська розвідка Мі6 сидить на ноутбуках Sony Vaio, а в Бонда телефон на андроїді, якась Хperia (просто коламбія пікчерз є власністю соні пікчерз, тому треба просувати свої продукти). Проте, на ноутбуках ніякий не Windows 8 (недопрацював Майкрософт), анова версія HollywoodOS в котрій також все графічно і нічого не зрозуміло, а пароль до програми яка сама себе змінює щоб захиститися всього лише станція метро. А і ще підключення ноутбука до мережі Мі6 відбувається через просту виту пару, правда чомусь аж два роз’ми Rj-45 включають в якусь чорну коробочку. І ще крута в них система позиціювання, котра легко визначає твої координати навіть глибоко під землею в тунелях (або там, в тунелях, повсюди їх давачі). Ще на китайському таксі на дверках був написаний домен в зоні .web. Будинок, в котрого на вигляд півметрові кам’яні стіни, дірявлять з кулемету як сир, залишаючи в стінах отвори 5 сантиметрів в діаметрі. Мене завжди цікавило запитання навіщо на столах з новими, сучасними комп’ютерами стоять поруч такі великі калькулятори Citizen чи ще якісь, ще б рахівницю поставили.

А так за спецефекти та саундтрек вартує подивитися. Моя оцінка десь 7 з 10.

Ну і на домашнє завдання подивіться фільм і скажіть яке пиво п’є Бонд?

P.S. І ще забув, протягом всього кіна нам говорять що старе подекуди краще за нове. Відкрита бритва, старий офіс, вінтажний вигляд передавача, старі пістолети, обріз, мисливський ніж, старий астонмартін, та й Бонд вже не зовсім молодий.