Категорії
Блог

Переніс свої org.ua домени на nic.ua

Я вже давно реєструю домени на nic.ua, а почав якраз з реєстрації домену також в зоні org.ua ще в 2007 році, здається на хабрі тоді прочитав що через них можна було автоматично і просто зреєструвати домен в доменній зоні орг.уа. Я тоді був взагалі ще зелений і не мав уявлення як то все діє.

З часом я почав реєструвати всі домени через цього реєстратора, там це робити дуже зручно і є багато варіантів оплати доменів. Потім адміністратор домену org.ua ввів якісь дурні обмеження через котрі було неможливо реєструвати домени через реєстраторів, а треба було це робити вручну спеціальними листами, що є не дуже зручно. Проте так як домени орг.уа були безкоштовні для реєстрації, то я зареєстрував два домени там, для сайту зусрічей твітерян twevent.org.ua та для ініціативи Врятувати Меркурія savemercury.org.ua (котрого успішно врятували).

Тепер домени орг.уа стали платними і їх потрібно переносити до реєстраторів, ще певний період трансфер доменів буде безкоштовним, а далі треба буде платити. Я вирішив перенести їх до нік.уа. Переносити їх дуже просто, особливо, якщо прочитати детальну інструкцію по переносу доменів org.ua. Сьогодні якраз прийшов лист від адмністратора орг.уа про акуталізацію доменів з кодами трансферу, тож процес переносу разом з читанням інструкції зайняв менше 5 хвилин часу.

Якщо ви ще не перенесли свої домени до якогось реєстратора, то поспішіть щоб не втратити їх.