Категорії
Блог

«Вибори, вибори, кандидати…»

Ні я поки не буду нічого писати про наші вибори з клоунами та шльондрами футболістами, артистами та співачками. Про те як всі наші обранці ложили на піклуються про нас, це і так всюди є.

В загниваючій капіталістичній Америці зараз також йде підготовка до президентських виборів і газета New York Times розробила спеціальне фінансове API дані для котрого беруться з Федеральної Виборчої Комісії (United States Federal Election Commission) де вони обновлюються раз на 15 хвилин. Правда дані доступні через API обновляються лише двічі на день. За допомогою API можна дізнатися про суму останньої пожертви конкретному кандидату, суму пожертви на певний день, останні поступлення, загальну кількість грошей та ще багато цікавих штук. А далі робити з ними що завгодно, хоч аналізувати, хоч красиві інфографіки малювати.

Нам залишається лише гадати скільки коштів влада та опозиція тратить на вибори, і надіятися що кошти отримані лише від співчуваючих громадян, а не від корисливих спонсорів-олігарків, котрі потім потрібно буде відпрацьовувати лобіюючи закони, надаючи пільги і так далі.

І ще, за кого порадите голосувати?