Категорії
Блог

Про Миколая

Коли був малим, то певно найочікуванішим святом в році був Миколай. Чекав його навіть більше ніж дня народження. Тому що окрім подарунків в тому святі був елемент чуда. Бородатий дядько переглядає всі твої вчинки за рік, а також читає листа з твоїми побажаннями, і якщо був чемним, приносить подарунки. Те «будь чемним, бо Миколай тобі нічого не принесе» все частіше звучало від рідних при наближенні зими, і під кінець року все більше старався не робити всяких збитків.

В нашій родині Миколай передавав, або приносив подарунки 18-го ввечері, і я дивувався, коли в школі однокласники розказували що Миколай ставить подарунки вночі під подушку. Як так чекати ще цілу ніч, щоб отримати подарунок?! Коли надходив вечір всі ми просили діда вийти на двір, подивитися чи не видно ще Миколая. Потім на дворі чулося як щось гупнуло і дідо чи тато приносив мішок з купою подарунків, на кожному був напис для кого. Інколи Миколай приходив сам, але чогось перед тим приходили сусіди і кликали, тата, вуйка чи діда зайти до них, допомогти закрутити лампу, посунути шафу чи ще щось зробити. І вони ніколи не могти застати Миколая.

Тепер, коли вже трохи виріс, треба самому трохи допомагати Миколаю, але все таки «будь чемний, бо Миколай тобі нічого не принесе», все таки засіло в голову, намагаюся бути чемнішим, щоб отримати подарунки від Миколая. Коли було 12 років восени написав маленького віршика про Миколая, не пам’ятаю чи його розказував йому, але думаю він його прочитав.

Будьте чемні і чекайте своїх подарунків від Миколая.