Категорії
Блог

Історія

Я завжди більш любив точні науки, де все просто і однозначно, де 2+2=4, а sin(90)=1, а  CH3OH+C2H5OH=CH3OC5H5+H2O — формула помічна при отруєнні метиловим (деревним) спиртом і каже що для його нейтралізації потрібно прийняти «доброго» етилового спирту, тоді спирти один одного нейтралізують і маємо воду і етер, або F=ma чи U=IR, правда в фізиці ми завжди робили уточнення для «ділянки кола», «ідеальної системи».

Але щось я трохи розігнався не в ту сторону, одним словом в школі я не дуже любив гуманітарні предмети, зокрема історію, бо треба було багато конспектувати і заучувати всякі різні дати, брр. Я от завжди вважав, що головне розуміння процесів що відбувалися а не то коли то відбулося з точністю до го дня чи години.

Проте віднедавна мені стало цікаво вивчати історію, але не просто так а в контексті якихось інших речей. От наприклад цікаво ж яка була мода в 20-х роках в Києві чи які зачіски тоді носили у Львові. Прослідкувати за розвитком автотехніки чи радіоприймачів з телевізорами. Дослідити кулінарні рецепти та меню ресторанів 30-х, років. Які газети читали,  яку музику слухали, якими були рекламні плакати, етикетки пляшок, як виглядали тоді гроші, дитячі іграшки, марки тощо. Це ж страшенно цікаво і формує більш повнішу картину того що відбувалося в певний час в певному місті.

Від себе можу поділитися декількома ресурсами з яких можна дізнаватися «цікаву історію» :

Наразі все що згадав, знаєте подібні ресурси, поділіться ними залюбки з ними ознайомлюся.