Категорії
Блог

Десоціалізація: видаляємо себе з соціальних мереж

Сучасний інтернет важко уявити без засилля соціальних мереж, однокласники, вконтактє, фейсбуки тепер от ще гугл запускає свою соцмережу гугл+. Куча кнопок «лайк», «мені подобається», «клас» «+1», розміщені по різних сайтах, манять щоб на них клікнули і поділилися зі всіма віртуальними «друзями» новиною, відероликом з хомячками тощо.Звичайно соцмережі певним чином спрощують спілкування зі старими друзями, допомагають знаходити нових. Правда після того як ви зареєструвалися в соцмережі, вона вас просто так не відпустить :). Не так просто знайти в налаштування кнопку «видалити акаунт», проте вс таки це можливо.

Нижче наведу пару способів як видалити себе з соціальних мереж:

Як видалити себе з однокласників:

UPD: 3.02.2013 Заходимо в розділ http://www.odnoklassniki.ru/regulations, гортаємо до низу і натискаємо відмовитися від послуг.

Видалити себе з однокласників

Для цього вам потрібно зайти в однокласники, а потім в адресний рядок бравзера вставити наступну стрічку http://www.odnoklassniki.ru/dk?cmd=PopLayer&st.cmd;=userConfig&st.layer.cmd;=PopLayerDeleteUserProfile

 

Ввести свій пароль і натиснути видалити, профіль буде видалено. (метод перевірено мною особисто на тестовому профілю, станом на червень 2011 року він діє) .

Як видалити себе з вконтактє:

UPD: Тепер вконтакте дозволяє видалити свою сторінку, для цього потрібно зайти в налаштування свого профілю http://vkontakte.ru/settings прогорнути її до самого низу, і вибрати «видалити свою сторінку»

далі вказуємо причину видалення, і видаляємо свою сторінку вконтакте.

Нажаль простого способу в один рядок я не знайшов, правда відповідно до пункту 4.14 офіційних правил вконтакті

4.14. Відповідно до чинного законодавства Російської Федерації Користувач має право на відкликання згоди на обробку його персональних даних шляхом (а) самостійного видалення раніше розміщеної Користувачем інформації на Сайті; (б) видалення персональної сторінки Користувача. Видалення персональної сторінки Користувача здійснюється Адміністрацією Сайту в термін, передбачений законодавством Російської Федерації, за особистою письмовою заявою Користувача, спрямованою на поштову адресу ТОВ «В Контакте», вказану у п. 3.1. цих Правил, і одночасно на адресу електронної пошти технічної підтримки: supportvkontakte.ru. Електронний лист Користувача повинно бути направлено з адреси електронної пошти, зазначеної Користувачем при реєстрації на Сайті або зміненого при подальшому використанні персональної сторінки Користувача.



Потрібно надіслати паперового листа на адресу: 191015, Санкт-Петербург, вул. Тверська, д. 8, лит. Б. а також електронного зі скриньки на яку зареєстровано акаунт на адресу support@vkontakte.ru. Правда по відгуках в інтернеті це не завжди допомагає, тому рекомендуєть, поміняти в налаштуваннях електронну пошту реєстрації, в налаштуваннях приватності всюди де можливо поставити параметр «лише я»,  повидаляти всі фотографії, відео та друзів з профілю, та змінити пароль на випадкову комбінацю символів і його забути.



Як видалити себе з фейсбуку:

Тут, так само, можна все зробити за одним кроком, просто в бравзері перейти за наступним посиланням https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account і підтвердити видалення профілю.

Правда в фейсбуку є опція котра дозволяє завантажити ваші дані (фото, відео, переписки) її можете знайти в налаштуваннях.

Як видалити себе з Google+:

Google+ так само як і фейсбук дозволяє вам завантажити всю вашу інформацію котру ви внесли в соцмережу (концепція Data Liberation), таке опцыю можна знайти вналаштуваннях. Видалити свій профіль в гугл плюс можна прямо зі сторінки налаштувань https://plus.google.com/u/0/settings/general

достатньо просто перейти по посиланню https://plus.google.com/u/0/downgrade/ і вибрати відповідну опцію і все ваш профіль буде видалено. Хочеться зазначити що тут можливість видалити профільніде не захована