Категорії
Блог

Медіакемп, мої враження від #mckyiv09

Повернувся з медіакемпу було круто, багато народу, багато цікавих, доповідей, шкода що не можна було роздвоїтися та побувати на всіх :). Вчора нічого не твітив, бо не можу швидко твітити з телефону, та й забув його підзарядити, тому спробую розказати коротко, і всіх кого бачив, називатиму твітерніками.

Першим кого побачив, прибувши на Мазепи,34 був @masterpiecer, далі зустрів @mikesvystun з яким ми їхали одним поїздом, але різними вагонами в Київ та @whitemystyle (до речі всі хто захоплюється зеленим туризмом, і любить подорожувати по Україні, рекомендую його з братом проект НавколоСвіту, дуже зручно знайти садибу де б відпочити), також розвіртуалізувався з @jarofed. Тепер коротко про презентації на яких я був:

  • @gray_ru розказував “Як продати рекламу на проекті”, а саме як правильно працювати з агентствами, що правильніше крутити динаміку, тобто щоб банера не статично висіли, а мінялися час від часу (для цього OpenX в поміч), а також про те що не треба придумувати свої супер-пупер формати банерів, наподобу 470х68, бо ніхто не буде підлаштовуватися під вас. 
  • @YaroslavAzhnyuk презентував “Як нові медіа трансформують суспільство”, цікава та насичена прикладами (навіть не встигли всі слайди продивитися :)) презентація про взаємний вплив нової 2.0 епохи на людей. і про те, як кожен з нас зможе змінити світ лише за рахунок своєї нудьги, лише потрібно її направити в потрібне русло. Дивитися презентацію
  • На @ArtemZeleny не попали, бо аудиторія була малою і переповненою, тому не хотіли заважати іншим, пішли послухати @yandex про “Стан української блоґосфери-2009, як не пропустити головне”, не пропустили :) – твітер на третьому місці серед блогхостингів, яндекс буде індексувати твітер в реальному часі.
  • @max0n в перезнтації “Чому в Україні катма професійних тематичних блогів? Ризики і загрози, що очікують на блог-видавців” розклав все по поличках що потрібно знати, та робити щоб блог був успішним, спалив скільки заробляють популярні блоги Пліткар, ПростоМак, ГаГаджет, а в кінці сказав що в уанеті грошей нема :).
  • @sdaniel: “Нестандартні інструменти Інтернет-реклами: інтерактив і спецпроекти” – цікаві штуки про те що реклама може (і має) бути цікавою, та такою щоб про неї всі говорили, було багато прикладів з номінантів World Cyber Lions 2008-2009
  • @acekievua розказував про “Рекламу в Cоціальних Медіа”, про тенденції розміщення реклами в соцмедіах: на сайтах знайомств, “однокласниках”, “вконтакті”. Про те, як використовуючи дані з профілю користувача, ефективно керувати рекламою – показувати її лише тому, кого це може зацікавити.
  • @dennydov в презентації “Як ефективно вбити соціальні медіа” розказав тру дуже “корисних” поради для тих хто хоче вбити свій проект. Це неправильно сформувати “золоту тисячу” користувачів, дозволити їм проявляти свою “темну сторону”, голосуючи “-1” та змінювати правила на льоту. Ще просто вбила порівняння  іноваційного бізнесу з дискотекою в сільському клубі :) Переглянути презентацію

Далі було церемонія нагородження Емі БУБА09, котру віртуозно провів @arturclancy, результати конкурсу можна подивитися на Watcher. Шкодую, тільки про те, що не пішов на вечірку, просто квитки брав швидше ніж стало відомо про вечірку, тому по часу не встигав :(. Але нічого, думаю відірвуся на *Camp2010