Категорії
Блог

Семінар Яндекса. Висновки

Як я вже писав, в п’ятницю ходив на семінар Яндекса по рекламі. Для тих хто не любить багато читати напишу зразу – було класно.
Семінар тривав з 10.00 до 18.00, спочатку трохи розказали про історію та сьогодення компанії (сподобалося про бібліотеку, де можна в тишині поринути в читання ). Так як я до того часу ніколи не рекламувався в діректі, то для мене інформація була супер корисна, тепер навіть хочеться просто для експерименту прорекламуватися :). Сам стиль читання був дуже живий, збагачений прикольними висловами. Наприклад на запитання чому головний офіс Яндекса знаходиться в Одесі (хоча як на мене якщо компанія основну свою діяльність веде в інтернеті то головний офіс компанії може знаходитися будь-де, головне щоб там був хороший інтернет :) ), Сергій Петренко генеральний директор Яндекс Україна відповів просто — «я там живу».
Розказали всю правду про ТиЦ – він впливає лише на ранжування та показ сайту в каталозі Яндекса. І якщо Вам платять зарплату в залежності від ТиЦу то краще не працювати з такими людьми.
Наведу декілька цікавих цитат з семінару:

«Для мышления используют не голову а ее проекцию на стул» — про недалекоглядних людей (наприклад таких що рахують зп від ТиЦ)
«можно посадить 20 тыс китайцев, по моему BAIDU так и делает» — про можливості фільтрування в Яндексі.
«нельзя плохо относится к топору только после прочтения “Преступления и наказания”» — про інструменти які дуже полюбляють оптимізатори.

Єдине що зіпсувало виступ. так це виступ львівської приймальної сторони – компанії “Комплекс” чи то пак reklama.lviv.ua вийшов дядько, який назвав себе директором і почав тупу рекламувати себе не надаючи і крапельки корисної інформації (лише горнятка :)). Розказував про сумнівний аналіз сайту, що коштує чи то 30-50$ чи 350$ (не розчув), результатом якого є якийсь міфічний папір “а дальше робіть що хочете”. Ні про те як той аналіз робиться ні про то як можна застосувати результати не йшлося, в другій частині щось намагався розказати про онлайн аукціони. було нудно. Слайди були непрофесійно “на колінці” зроблені.Хотілося б побажати перед виступом трохи готуватися і вчити “матчасть”.

І ще один казус що стався наприкінець, після Яндексу в палаці мистецтв мав виступати Яворівський, вже хвилин за 10 почали збиратися бабці і діди і активно почали вивчати яндексівську літературу, а декотрі вирішили прихопити з собою пару дипломів (котрі видавалися всім хто записався на семінар) зі словами “а то шо всьо різне”.

Було класно.

P.S. Ось тут є фотозвіт з семінару.