Категорії
Блог

Дванадцята ніч

Шановні пані та панове (кланяється і робить реверанс), сьогодні я хочу вам розказати про «12 ніч». Прем’єру якої мав радість дивитися в театрі Курбаса. Але заздалегідь хочу попередити, що якщо все тут написане мною вам здаватиметься дурощами — просто закрийте очі. Адже єдиний спосіб не бачити дурнів та дурості,це просто закрити очі.

Вистава де актори грають акторів, котрі грають Шекспіра, де також є ролі акторів. Вистава про Театр. Не так як місце, а як сутність, спосіб життя. Незнайомі люди об’єднуються і стають родиною зі своїми батьками та дітьми. Театр так тісно вплітається в життя, що інколи не зрозуміло де ти граєш, а де ти живеш. Головне, щоб тебе і ти кохав Олівію, і не забувати брати поносити роги блазня —єдине що залишилось від матері. Але ні, я не розповім вам про те, що відбувається на сцені, вам буде не цікаво, краще попрошу Марію принести води.

12 ніч

Ну, добре, відкрию невелику таємницю. Там елегантні та вишукані костюми, особливо мімімішні панталони! І чудові відеоефекти

12 ніч

Як я для себе визначив жанр? Це комедія драми чи драматична комедія. Це дійсно комедія, бо я багато сміявсь, інколи, навіть, можливо, заголосно. За що перепрошую, якщо комусь заважав. Та розв’язка навіяла трохи суму, розхвилювала. Вийшовши з театру, я дивився угору, шукаючи сніг, а він все не хотів падати, лише на Шота Руставелі декілька сніжинок покружляли в світлі ліхтарів.

Для людей без почуття гумору, я не радив би йти на виставу, адже там і богохульство і сексизм і нетрадиційні цінності. Але людям без почуття гумору взагалі важко щось радити. Для всіх інших я категорично рекомендую.

Одразу після вистави Лука, напевно наймолодший глядач на виставі, поділився трохи своїми враженнями. На жаль, я не встиг все зафільмувати. Про те що йому найбільше сподобалася «дівчинка в костюмі хлопчика» (Цесаріо він же Віола) та Мельволіо, що радісно бігав по сцені і потім грав на піаніно «Мене любить Олівія». Але решту можете подивитися

Можливо у вас будуть інші враження від цієї вистави, але я глядач, я так бачу.