Категорії
Блог

Біг

Біг — просте слово так само як і простий рух: правою, лівою і все, ти біжиш. Проте це щось набагато складніше ніж просто рух, це ритуал, спрощена модель життя. Ми втікаємо, доганяємо, випереджаємо, шпортаємося, падаємо, піднімаємося і знов біжимо, біжимо до свого фінішу.

Люди почали бігати швидше ніж почали говорити, люди будуть бігати і тоді коли літатимуть у відпустку на Марс чи Венеру. Біг несе в собі щось первозданне, дике та досі непізнане відчуття, котре кожен з нас хоче зрозуміти і біжить, біжить, біжить.
Біг не має вікових обмежень, стоїш на ногах — біжи! Біг має бути включеним до основних прав людини.
Бігати можна самому, змагаючись лише з кожним новим метром дороги та слухаючи з навушників бадьорі ритми улюбленою музики. Пліч о пліч з друзями, відчуваючи їх підтримку. Можна змагатися з іншими, намагаючись бігти швидше від усіх. Біг це все дозволяє.
Біг може бути ранішнім, коли ти прокидаєшся, коли ще сонце низько низько, і своїм нижнім боком, зачепилося за сусідні доми, вдягаєш кеди і вперед, заряджатися енергією на весь день. Біг також може бути як і обіднім, так і вечірнім, перед сном, разом із зорями. Бігти можна по прямій, по колу, по горах і полях, бігати також можна на місці, є також біг з перешкодами. Дощ, сонце, сніг, спека, холод — все це чудово підходить для бігу.
Можна бути спринтером, стаєром чи марафоністом головне правильно підібрати темп і бігти до фінішу.