Категорії
Блог

#Fuck6688

Після прийняття закону 6688 Україна опиниться в ряді таких визначних країн з великою свободою слова як Північна Корея, Росія та Китай :(

В 2007 році суд зобов’язав всіх існуючих провайдерів заблокувати сайт блоггер.ком на той час дуже популярну блог платформу від гугла. А все через те, що на одному з блогів хтось розмістив чорнушний матеріал про Хортиця, що вода для неї добувається зі смітників чи якось так. В рішенні суду згадувалося посилання на конкретний пост, але заблокувати вирішили всю мережу. Доступу до неї не було кілька тижнів.
 
В 2018 році, якщо приймуть закон 6688 думаєте не буде таких випадків, коли, наприклад за якийсь пост в фб слідчий подасть на блокування не лінк на профіль, а на весь фейсбук? Це може бути не тільки з неграмотності, а й з неуважності. Або блокануть ваш сайт, коли на ньому залишить хтось комент, котрий будуть кваліфікувати як технологічний тероризм, або хтось зламає сайт і залиє якийсь документ, котрий не індексується ніде? Чи просто заблочать весь дропбокс, гугл диск через те що там в публічному доступі файли, котрі можна кваліфікувати як той самий тероризм.
 
Ех, заживем :(
Закон 6688