Категорії
Блог

Доповнена реальність. Збудувати свій світ з піску.

Як зацікавити дітей наукою? Правильно дати їй іграшку, котра робить «дива» і ці всі дива пояснюються чи пояснюють наукові принци, допомагають легше зрозуміти дорослий та «нудний» (насправді ні) світ науковців.

Пам’ятаєте, як в школі ми розмальовували контурні карти, у вже зазначених межах, ми розфарбовували їх різними кольорами. А тепер уявіть собі, що ви самі можете будувати нові гори, океани, острова. І це не просто, сидячи за комп’ютером, а бавлячись з піском. Так, таке можливо.

2015-07-28 11-07-29 Augmented Reality Sandbox - realtime topographic contour line generation - YouTube – Yandex

Для цього всього лиш потрібно, комп’ютер, проектор, 3D камера від кінекту, коробка з піском і кілька прямих рук. Програмне забезпечення вже написане і є увільному доступі. Також, як і інструкції з налаштування обладнання.

Sandbox4-Small

 

Камера кінекта в режимі реального часу сканує поверхню піску і одразу через програму передає нове згенероване зображення на проектор, котрий проектує цю картинку на пісок.

Таким чином розгортаючи чи згортаючи пісок, ми можемо творити нові отсрови, моря та гори. Це ж просто бомбезно і я хочу, щоб хтось таке зробив у Львові! Ну і щоб багато не писати, просто подивіться відео: