Категорії
Блог

Під маскою жиголо: Ménage à trois з глядачами

— Ви соромитесь, що ви єврей?
— Ні, зараз навіть трохи боюся.
Такий діалог відбувся між ребе і Мюрреєм, колишнім власником книжкової крамниці, якого община ортодоксальних євреїв запідозрила в сутенерстві.

Чудовий фільм з прекрасними акторами! Далі можна не писати, але напишу. Нью Йорк і Вуді Ален. Як дарувати жінкам радість і ще трохи на цьому заробити? Як допомогти другові і справляти враження на жінок? І як отримати свої 10, 15, 50 чи хай вже буде 40 відсотків? Все це і ще тонни геніальних діалогів і чудесної музики. І красуня Ванесса Параді. Найеротичнішою сценою в фільмі були зовсім не сцени кохання, а масаж, котрий сантехнік-жиголо Фіораванте робив вдові ребе, Авігель. Це треба бачити. Обов’язково подивлюся ще раз в оригіналі.

Під маскою жиголо. Ванесса Параді з книжками

В зал зайшла сім’я. Мама, тато і син років чотирнадцяти з попкорном, котрий потім ще повертався за колою. Спочатку було з десять людей. Ми сиділи в ряді самі, але після трейлерів людей додалося. Десь більше половини залу. Наш ряд був заповненим. Зліва сиділи пишнотілі хохотушки, котрі своїм істеричним сміхом розкачували всіх, справа тіпочки з пивом та попкорном. Вони також додавали дуже до атмосфери фільму. В однієї з хохотушок двічі зі сумки лунав Стас П’єха, щось там про любов. Вона довго рилася в сумці і тихенько потім говорила:
— Мама, зараз не можу, в мене подружка.
Після енного разу, як було сказано слово кошерно, один тіпочок все таки вирішив перепитати друга, що то значить:
— Щось там в корові — відповів друг.
Сміх було важко стримувати. На екрані Вуді Ален вчив єврейського хлопчика грати в бейсбол.
— Там де любов, там біль — сказала вдова равина Ванеса Параді жиголо-аматору Джону Туртурро.
Капітан очевидність — парирував їй тіпочок, запиваючи пивом своє запитання про кошерність.

Кажуть задум фільму Джон Туртурро спочатку розповім своєму перукарю, а той переказав її Вуді Алену. Не знаю чи це правда, але добре що ті двоє зібралися і закрутили цю любов з глядачами.

Дуже раджу подивитися. Розклади в Планеті Кіно: 12:45, 16:15, 18:00, 19:45.