Категорії
Блог

Непогана замітка

Я інколи дуже сильно акцентую увагу на якомусь слові чи виразі. Намагаючись в’їхати в його суть. Що саме воно значить і що саме хотіла сказати людина тим словом. Звичайно, багато ще залежить від інтонації, контексту, але є якісь певні слова та вирази які майже не змінюються в різних оточеннях.

Зараз хочу поговорити про слово непоганий (непогана, непогане) — це жахливе слово! Коли ви кажете що якась людина, кіно, страва, подія, тощо непогана, то ви нічого про неї не кажете. Емоційним синонімом (якщо таке поняття існує) до слова непоганий є слово ніякий. От, наприклад, ви кажете «ця вистава була непогана», насправді ви ж кажете: «ця вистава мені трохи сподобалася, але я боюся сказати це, бо зараз з усіх боків мене заклюють і скажуть, що ця вистава повне лайно», чи «я не дуже в’їхав в це кіно, воно мені не сподобалося, але краще я напишу що воно непогане, бо інакше скажуть, що я плебс і ні чорта не розумію в АртҐаузі».

Будь ласка, не використовуйте це слово, висловлюючи свою оцінку. Будьте чіткішими, не розмазуйтесь, намагаючись усім сподобатись.

Пробачте рефлексії фізика над мовою, просто так сталося. Загалом, наче, вийшла непогана замітка.