Категорії
Блог

Ідея: Персоналізований екран банкомата

Сьогодні йшов до банкомата знімати гроші і тут подумалося: круто було б якщо можна було робити персоналізований екран банкомата. Перші кроки вже ніби в тому робляться, наприклад, Приват мене не запитує вибір мови, коли я вставляю картку, він вже запам’ятав показувати меню українською. Але можна піти ще далі. Наприклад, не запитувати що разу чи треба роздрукувати чек, я їх ніколи не друкую. Або іще далі.

ATM GTA V

От ви вставили картку, ввели пінкод і тут на екрані з’являється улюблена заставка з котиками і всі написи виконані рожевим коміксансом. Є свої власні пункти меню, котрі можна перед тим сконструювати собі по шаблону в своєму інтернет банкінгу. Щось типу поповнити телефон, оплатити інтернет, переказати гроші батькам… тощо.

Ви скажете навіщо це все в банкоматі, коли такі дії можна виконувати через мобільний чи інтернет банкінг. Звичайно можна, але не завжди. От закінчилися гроші на рахунку, пропав інтернет, а так підійшов в банкомат і там вже всі необхідні операції збережені, все це робиться натисканням однієї кнопки. Друге зауваження, що цим користуватимуться 7% ґіків, але це вже буде сім щасливіших відсотків ґіків. Для чого це банку? Це може збільшити середню кількість транзакцій від користувача.

Киньте лінком, якщо вже таке десь є

UPD. В фейсбуці поділилися відео з прототипом такого банкомату http://futureselfservicebanking.com/

UPD. Ще один персоналізований інтерфейс банкомата від IDEO