Категорії
Блог

National Geographic VS Вокруг Света

Оскільки купив минулого тижня два географічних журнали, один американського географічного товариства, другий російського, то вирішив зробити невеличке суб’єктивне порівняння цих двох журналів.
 
Ціна що і в National Geographic Ukraine (NG) що і в “Вокруг света” украинское издание (ВС) однакова — 25 гривень. Кількість сторінок в NG — 148 проти 128 у ВС. У Джіографіка папір більш якісніший і формат компактніший, менший за А4, у Свєта якість паперу трохи гірші, і за висотою та шириною він більший від NG. Незважаючи на те що сторінок у ВС менше, тексту там більше ніж у NG. Але за показником цікавості тексту переміг все таки NG, у ВС є ще багато маленьких інформашок, типу чому риби не кліпають, чому мусульмани носять бороду, тошо. Складається враження що контент у ВС розбавлений типовими фактами що циркулюють в інтернеті. Матеріалів про Україну я не побачив ні в одному журналі. Фотографій більше у NG.
 
Ще що не сподобалося так те що ВС перенасичений рекламою, для мене її там забагато, набагато більше ніж в NG. Там ще є така практика що поряд з рекламою, йде інформаційна підводка, наприклад, перед рекламою памперсів йшла стаття про те як винайшли підгузки, і про те першого космонавта шо напісяв в скафандр, після чого космонавти також  почали вдягати підгузки.
 
Тобто, як на мене, ці два журнали різні, коли в NG йде більше нахил на географію, культуру, то у ВС більш розпорошено, про все на світі.
National Geographic VS Вокруг Света