Категорії
Блог

Rock-H — Отава

В п’ятницю був на концерті та презентації нового альбому від мукачівського гурту Rock-H. Вони класні та дуже драйвові. Я вже не вперше чув їх вживу, на минулому травневому #uzhtwevent вони нас також забавляли. Тому коли мене запросили прийти послухати новий альбом, я залюбки погодився. Дорога правда на концерт була не з простих, нас в п’ятницю засипало тримісячною дозою снігу зараз. Незлічена кількість машин, маршруток, тролейбусів та трамваїв від тої несподіванки зупинялися просто посеред дороги щоб подивитися на то чудо природи. Деякі трамваї, роззявивши роти, спостерігаючи за снігопадом, посходили з рейок. Сотні міліметрів сніжинок тиснулися одна до одної успішно ховаючи під собою чорноту землі. Я вирішив не надіятися на чужі чотири, а йти на концерт на своїх двох. Сам маршрут був не менш захопливий як шлях Фродо до Мордору, і, можливо, я колись про нього напишу ше тут, але не зараз.Рокаш / Rock-H

На прес-конференції нам розказали що на січень можемо чекати нового третього альбому, також що у Львові Рокаш сприймають чи не найкраще, хоча хлопці призналися, що в себе вдома, в Мукачеві, кажуть що найкраща публіка саме тут. Також нам презентували новий кліп на пісню Співаночка. Кліп зроблений в стилі фільму Стиляги, на ютбубі ще немає, тому думаю певно чекають щоб презентувати його в інших містах (В Тернополі концерт буде 23 березня в Хмільному щасті, а в Києві 3 квітня в Бочці) тому як матимете можливість обов’язково приходьте!

Я не є ні музичним критиком, ні не маю музичної грамоти, та й слуху й голосу не дуже маю. На уроках музики єдине що навчився то відмахувати рукою такт, повторюючи за Левом Богдановичем в ті проміжки уроку коли він не грав на баяні і не жартував з прізвищ учнів. (Я тоді ненавидів уроки музики), тому музику я більше сприймаю інтуїтивно та настроєво. Коли класна мелодія і лірика потрапляє в вуха, то в середин і щось ніби перемикається і сам собі кажу «от це воно». От якраз минулий концерт був якраз таким що я собі сказав «от це воно». Але що я буду про музику писати, ви її краще послухайте. Альбоми можна безкоштовно завантажити зі сайту, що я зробив, попередньо купивши два диски з ними, котрі в мене так і стоять на полиці запакованими.