Категорії
Блог

П’ятка міліціонера [ти прнс?]

Вчора знову повторилася історія по  продаж посилань на сайтах держструктур. Знову виплив сайт міліції котрий торгував насінням маріхуани про який я вже писав в 2010 році. Я навіть їм писав був тоді листа чи на їхню пошту чи через форму зворотнього зв’язку, проте відповіді не було, можливо в них то просто не працює.

Так от позавчора київські журналісти побачили на сайті міліції код сапи чи якоїсь іншої біржі продажу лінків і про це написали. Міліція зразу ж каже що це хакери зламали сайт. Думаю їм цю фразу підказали самі розробники компанія SolTech, яка як не дивно робить сайти всім львівським силовим структурам і міліції, і ДАІ, і УМВС при Львівській Залізниці. Правда тендерів на створення цих сайтів я не бачив, може вони цілком законно виграють їх, а не через знайомства як в більшості випадків це робиться. Чому в мене закралася думка що код від сапи діло рук розробників? Дуже просто, зайдіть на сайт SolTech в розділ портфоліо, поклікайте по сайтах, в кожному другому, якщо не в кожному в підвалі сайту можна знайти блоки посилань, обрамлені блоками <div class=”sape”></div>. Так от на сайті управління МВС України при Львівській Залізниці можна було побачити посилання по продаж шин чи утеплення будинків, сьогодні вже їх немає (напевно, хакери теж дивляться ZIK). На сайті мережі магазинів Рукавичка можна дізнатися де купити нарди в Москві чи винайняти кваритру в Астані. Насіння коноплі та 3D-порно помандрували в підвал сайту Цинамон кафе. Залишимо питання етичності такої реклами в стороні, але те що на сайті міліції є комерційна реклама та ще й сайту котрий продає насіння маріхуани це нонсенс. І якщо це все розміщувала не сама студія, тоді гріш їй ціна коли будь який «хакер» на всіх сайтах зроблених нею розміщує код сапи. Ось мій вчорашній коментар по ситуації телеканалу ZIK

P.S. Про те скільки може заробити вебмайстер з сапи я міг помилитися, бо сам ніколи тим не користувався. Колись питав в твітері то казали суми в десятків доларів, проте якщо помножити на кількість сайтів то сотні легко виходять для «хакерів»

P.P.S. Дзвонила мама, казала що в дитячому садку, де вона працює, питали її чи я працюю блогером? :) Ні, блогером я не працюю.