Категорії
Блог

Лі Куан Ю

До недавнього часу про Сінгапур я знав що це держава десь там в Азії. І що часто на речах можна побачити бірку з написом Made in Singapore. Позавчора дізнався про цю країну значно більше. Спочатку послухав радіо передачу Код Доступа, потім почитав статтю в Форбсі.  А ще збираюся почитати переклади декількох частин книжки Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going Лі Куан Ю / Lee Kuan Yew

Так от в середині минулого століття до влади в Сінгапурі прийшов такий дядько як Лі Куан Ю. І відтоді його партія продовжує складати більшість в їхньому парламенті, а сам Лі Куан Ю був прем’єр-міністром до недавніх часів, зараз прем’єром є його син. От так зразу здається що диктатура. Проте не треба спішити з висновками там все не так просто.

То от що я коротко дізнався Сінгапур входить до числа трьох країн де рівень корупції найнижчий. Державною мовою є англійська. В них найбільший нафтопереробний комплекс в регіоні, хоча ніякої нафти там немає. Майже немає злочинів на етнічному чи релігійному грунті, хоча населення досить строкате: китайці, малайці, таміли. Серед релігій також будисти, мусульмани християни. І все це сталося за останні 50 років.

Тому як матимете трохи часу, послухайте передачу, почитайте статті для розширення кругозору щодо Сінгапуру.

P.S. В перекладі Сінгапур це місто Лева, от би Львову брати приклад з них