Категорії
Блог

Як зав’язати краватку

Взагалі то я більше люблю ходити в джинсах та футболках чи сведрах в залежності від пори року, проте інколи треба вдягати костюм і зав’язувати краватку чи галстук, хто як любить називати.

Як не дивно і краватка і галстук є німецькими словами. Ось що каже вікіпедія:

Крава́тка (від нім. Krawatte, англ. Cravat в свою чергу похідне від італ. Cravatta; можливо, за посередництва пол. Krawat; назвою завдячує хорватам, які під час 30-тилітньої війни у Франції привнесли в Європу моду на цей елемент одягу) — смужка тканини, зав’язана навколо шиї. Використовується як прикраса, аксесуар одягу, зокрема обов’язковий атрибут ділового костюму.

Га́лстук (нем. Halstuch, буквально шейный платок), иногда галстух (устар. или ирон.) — полоска ткани, завязанная вокруг шеи. Используется как украшение, аксессуар.

Тобто краватка через те що моду на неї запровадили хорвати, а галстук бо з німецької Hals tuch — шия хустина. Але якщо відійти від історії походження то зав’язувати краватку простим Вінзорським вузлом я навчився десь в останніх класах школи слідуючи за інструкціями з подібної картинки знайденої в якомусь журналі:

Віндзорський вузол

Вчора випадково попав на ютюб канал Алєкса Красного, котрий судячи з відео дуже любить носити краватки, і зав’язувати їх різноманітними способами. Ось тут відео як в’язати Трініті вузол:

Чи не менш чудернацький Ельдредж вузол: