Категорії
Блог

Monkey see, monkey do

Не буду я тут розказувати анекдот про те чому маркетолог впав з пальми, проте ситуація з конкурсами в фейсбуці його якраз дуже нагадує.

Хтось колись почав розігрувати айфони і всі решта підхопили. Механіка розіграшу дуже проста маркетолог на сторінці розміщує фото речі яка зазвичай є дорогою і котру всі хочуть (в нашому випадку iPhone 5), і нам пропонується її виграти, для цього потрібно просто залайкати сторінку бренда і поширити фото. Потім після якоїсь умови (сторінка набере N лайків, чи після -цятого грудня, чи кожні тисячу поширень) буде розігруватися приз. Не буду говорити про технічні проблеми відслідковування всіх поширень зображень, особливо коли в налаштуваннях приватності людини що поширила його по замовчуванню стоїть ділитися лише з друзями, тощо, а про те аудиторію якої якості принесе цей конкурс? Ніяку такі фото лайкають і шарять лише ті хто хоче халяви, і їм начхати на ваш бренд чи продукт. ЯК тільки акція мине і вони нічого не виграють, то в кращому разі вони і далі будуть мати в подобаннях вашу сторінку і ніяк з нею не взаємодіятимуть ну хіба ви час від часу поститимете котиків (котиків всі лайкають) а в гіршому разі вони при першій ж нагоді відпишуться від неї. Проте це не страшно, маркетолог зможе показати ріст лайків керівництву і отримати свою плюшки. Ні про яку побудову спільноти якісним і тематичним контентом не йдеться. Лайки вирішують все.

А і ще тут Дельтабанк також зайнявся роздачею iPhone 5, а також, увага iPad mini.

Дельтабанк iPhone 5

Так так саме iPad mini, продукту котрого ще в самому Apple не анонсували, і по їх постам на сторінці в фейсбуку (котра більше схожа на фанпейдж фанатів Стіва джобса і Apple а не сторінкою банку) вже навіть є переможці. Чудеса та й годі.

P.S. Я також вирішив не відставати і надихнувшись прикладом інших запустив свою акцію по розіграшу Original iPhone 5 ® photo. Беріть участь та вигравайте!