Категорії
Блог

Екстремальний вікенд в Карпатах

Минулі вихідні пройшли під випробуванням себе та швидкості інтернету на горі Яворник що десь там на Закарпатті (насправді біля села Руський Мочар в Велико Березнянському районі). Мав нагоду побувати разом із журналістами з Західної України в прес-турі від МТС «Екстремальна редакція». Ми спробували гармонійно поєднати дві протилежні речі — природу та технічний прогрес. Випробувати наскільки реально можливо працювати сидячи на пеньку з ноутбуком, де навколо тебе немає жодних електричних дротів чи восьми-жильних різнокольорових кабельків що ганяють по собі гігабайти інтернету. І знаєте нам це вдалося.

Зупинилися ми в туристичному притулку за кілометр від самої гори Яворник. Цікаво що на вказівниках було написано Явірник, проте місцевий гід розказав що то помилка і правильніше все таки гору називати Яворник. Приймав нас в притулку дядя Міша, котрий живе тут ще з радянського союзу. Та й приймав нас не з путими руками, а з чудовими байками та смачним бограчом та баношом. Після обіду без інтернету ніхто не скучав, так як на горі є покриття CDMA мережі МТСу і тому всім роздали в ноутбуки модеми. І ще, от треба було поїхати в гори щоб дізнатися що в МТСа є мобільний роутер WMR-100, котрий можна поставити собі в кишеню і роздавати всім вайфайку. Швидкість на горі була в районі 1Мб/с (ех як згадаю тепер вже далекий 2006 років, коли на всю газету Поступ з більш ніж 30 комп’ютерами вистачало пів мегабітного каналу). Всім працювалося комфортно, я чекінився, інстаграмив, твітив, лайкав, одним словом відпочивав на природі. Ввечері, попередньо підзарядивши ноутбуки від генератора, ще й трохи подивилися трансляцію боксу між Кличком та Чарром.

Загалом теперішній рівень мобільних технологій досить просто з мінімальними зусиллями організувати віддалені редакції та вести трансляції із віддалених від цивілізації місць.

Для мене ці вихідні пройшли дуже класно і принесли багато нових знайомств. А ще відпочивати на природі класно і деколи можна це робити і без техніки.

Декілька фото з мобільного з Яворника на фейсбуці:

“Фото з поїздки на гору Яворник, більше інформації про поїдку тут http://bit.ly/Otmx5K”

From Яворник 2012, posted by Petro Nek on 9/13/2012 (24 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher