Категорії
Блог

Подорожні замітки: Кам’янець-Подільський та Хотин

Минулого тижня їздив в Кам’янець-Подільський нарешті подивитися вживу на на місто та на фортецю, котру бачив до того лише на фотографіях та панормах.

Кам’янець-Подільський

Зі Львова до Кам’янця зранку о 8:00 йде автобус, їхати приблизно 5 годин часу і квиток коштуватиме біля 110 грн. Головне не забудьте взяти в дорогу навушники і доброї музики, а то як і мені вам доведеться всю дорогу передивлятися різні випуски 95-го кварталу.

В Кам’янці зупинився в готелі «Фільварки Центр», не дорогий, проте недалеко до центру і навпроти є добрий ресторан «Пуаро», де крім смачних страв швидке та приємне обслуговування. А от в інших кафе мені не дуже повезло з обслуговуванням, от таке красиве кафе як «Кава від поліцместера» інтер’єр має просто чудовий, а персонал може просто забути про відвідувача, принісши меню і піти на перекур до внутрішнього дворика. Здивувало також те що в «Лондон Стейк Сіті», хоч і є офіціанти котрі при проханні принесуть меню, але робити замовлення і розраховуватися потрібно самому підходячи до бармена. А ще мені сподобалося в «Кав’ярні на Зарванській» і обслуговування і інтер’єр і кава з Наполеоном та вайфайкою (так трохи розбалуваний тим що у Львові чи не в кожному кафе є WiFi, в Кам’янці поки не так, хоча я то не вважаю за сильним недоліком, головне щоб було смачно, комфортно і гарне обслуговування).

Загалом по старому місту можна гуляти годинами, дуже затишне місто, якось зразу відчув себе своїм тут. Багато ще побачив старих, ще радянських вивісок з назвами вулиць, та й взагалі суржику в розмовах більше. Взагалі раджу при приїзді в чуже місто купувати місцеву пресу, після побіжного ознайомлення можна взнати ситуацію і що було(буде) цікавого в місті.

До 20 кілометрів від Кам’янця є Хотин, до котрого часто ходять маршрутки (приблизно коштуватимуть 11грн.), або таксисти гривень за 100 довезуть. Нажаль в Хотині крім фортеці немає на що дивитися. Проте Хотинська фортеця красива тож її також варто відвідати.

Хотинська фортеця

Але експозиція в ній так трохи підкульгує. І ще мене дуже дивує навіщо продавати в фортецях всякі китайські штуки і обкладинки до паспортів та інші фальшиві посвідчення з дурнуватими написами котрі не мають ніякого відношення до місцевості. Сумно.

Підсумовуючи то можу з певненістю назвати Кам’янець туристичним містом, тоді як Хотин і містом з натяжкою назвати можна. Мандруйте, відвідуйте різні куточки України, це цікаво!

Фото з подорожі на фейсбуці: Кам‘янець-Подільський, Хотин