Категорії
Блог

Коли вас «зламали» в соціальних мережах

Тепер, коли всі сидять по соціальних мережах, постять тупі статуси і лайкають фоточки з котиками та сіськами, спамери також не сидять склавши руки. Звичайно вони і знову присилатимуть вам листи з пропозицією збільшити пісюна, купити віагри та вітаючи вас з перемогою в ще одній неіснуючій лотереї, чи пропонуватимуть мільйони, бо в Нігерії зараз заворушення і треба допомогти вивести гроші на ваш рахунок.

Проте вони на повну освоїли також соціальні мережі і використовують вас як розповсюджувачів. Я вже писав про те щоб не клікали на пости з відео в фейсбуці з провокативними назвами, типу «Дівчину спіймали на гарячому» та прев’юшками зі спідницями, якщо це не посилання на ютюб. Тепер такі скрипти навчилися ще й позначати фейсбук-друзів в постах і таким чином розповсюдження likejacking scam стає ще швидшим. Всі пам’ятають навалу запитів «Мой календарь» чи ще якихось додатків «Хто дивився мої фото», «Хто їв з моєї тарілки» і «Хто спав в моєму ліжку» в фейсбуці. Чи  ретвіти з дебільними гороскопами та посиланнями чи  «Взрослое русское видео». Про вконтакті нічого не скажу так як мало ним користуюся.

Спробую пояснити що робити в тих випадках, коли від вас йдуть ті всі запити чи ретвіти, та й взагалі це корисно час від часу робити якщо і вас не «ламали».  Заміна паролю майже нічого не дасть, оскільки соціальні мережі використовують іншу систему автентифікації зі сторонніми додатками. Коли ви даєте дозвіл сторонньому додатку використовувати ваш профіл в facebook, twitter чи вконтактє, то ви не передаєте йому ваш пароль, це краще з точки зору безпеки, проте коли ви побачите що щось з вашим профілем не те і поміняєте пароль, паразитні додатки і надалі будуть мати до нього доступ. Отже що потрібно зробити коли вас «зламали»

Для фейсбуку:

Зайти на https://www.facebook.com/settings?tab=applications тут ви побачите список всі додатків котрі мають доступ до вашого акаунту в фейсбуці, повидаляйте всі підозрілі, або ті котрими ви вже давно не користуєтеся.

Для твітеру:

Заходите в налаштування на вкладку Apps — https://twitter.com/settings/applications переглядаєте всі додатки, котрим ви дали доступ, і тиснете Revoke access, чи як там у вас написано, навпроти тих котрими ви вже не користуєтесь чи не знаєте що то за додатки.

Для вконтакте:

Аналогічно як і для інших соцмереж, заходимо в додатки, тиснемо налаштування (http://vk.com/apps?act=settings), переглядаємо всі додатки і видаляємо підозрілі чи зайві.

Тому рекомендую перейтися по налштуваннях ваших соц. мереж і перевірити що за додатками ви надаєте доступ. А також не клікайте по підозрілим посиланням і не встановлюйте незрозумілих кодеків. Якщо вам надоїли соцмережі, то тут можете почитати як видалитись з соціальних мереж.

Бувайте та будьте уважні.

Самое сексуальное видео, смотреть всем без смс!!!