Категорії
Блог

Це не apple, це звіздєц!

Сьогодні зранку в фейсбуці побачив ролик, котрий наштовхнув щоб черкнути пару слів. Це стосовно акції в підтримку українських продуктів з дебільною назвою «Це не apple, це краще».  Я просто не розумію як можна підтримувати українські продукти клеячи якісь дурацькі наклейки з причмеленим яблуком-наркоманом. При тому маркуватимуться «Отечественные продукты питания, которые произовдятся по советским гостам, можно будет определить по специальной эмблеме», не сучасним стандартам якості, а міфічним ідеальним стандартам минулого століття.

Та й я взагалі  для кінцевого споживача головну роль грає не країна виробник, а якість продукту і жодними наклейками не зробиш кращим смак туалетно-соєвої ковбаси (до речі анекдот, знаєте чому на туалетному папері Кохавинка пишуть без ГМО, щоб виробники ковбас не боялись додавати його як «секретний інгридієнт»).

Про саме графічне виконання знаку не буду нічого говорити, бо нема про що. Але про саме гасло трохи спробую розказати. По перше, навіщо будувати гасло на протистоянні (згадуються наклейки Лєбєдєва «не …,  а говно»), протистояння-порівняння завжди ввикликатиме асоціацію з негативом, чому не використати гасло без негативу. По друге, використання apple в гаслі нічого не скаже для цільової аудиторії продуктів харчування з цими наклейками.

Цікаво скільки коштів витрачено на розробку цієї наклейки.