Категорії
Блог

Фільм «Шпигун(Шпион)»

Повернувся з допрем’єрного показу фільму «Шпигун» з деякими двозначними враженнями. Фільм про події котрі передували перед початком воєнних дій між фашистською Німеччиною та Радянським Союзом, кажуть що базується на романі Акуніна «Шпіонський роман», проте не скажу наскільки автори дотримувалися лінії сюжету, бо саму книжку не читав. Тому враження маю від нього як від фільму, а не як від екранізації. Будьте готові що ви йдете на щось типу голлівудський комікс, а не історичний детектив.

Все що відбувається в фільмі це така собі альтернативна реальність  подій 1939-40 років, щось подібне, правда з набагато меншими нереальних вигадок як було в Капітані Америка, але і не без них. Фільм починається з розмови Гітлера по «скайпу» з одним з адміралів, протягом фільму відеостеження присутнє в багатьох сценах, хоча як на мене даремно, краще б все таки фотографували і спілкувалися по раціях (хоча не знаю може це все онлайн відеостеження є в самому романі). Сподобалося що передана обстановка тодішніх часів, мода, інтер’єри магазинів та ресторанів, старі авто (я чесно кажучи не знав що в союзі ходили двоповерхові тролейбуси). Не сподобалося що дуже подібне на голлівуд, котрий вже встиг набриднути.

Головні герої фільму російський суперемен, спортсмен, комсомолець Дорін, котрого зіграв Данило Козловський та лисий ловелас зі смішними вусами майор Октябрський-Бондарчук, котрі протягом фільму намагаються викрити німецького шпигуна(чи шпигунку) Вассер (Що це за Вассер не скажу, щоб зберегти інтригу)

 Моя оцінка десь 6 з 10.