Категорії
Блог

Uareview як лакмус сучасної української журналістики

В листопаді я вже писав як українські журналісти купилися про качку з Чак Норісом, з того часу стало лише гірше Якраз десь в той самий період Роман Голубовський запустив ресурс несправжніх новин Uareview, де він разом з іншими авторами друкує різні неправдоподібні бздури (деколи правдоподібні). Пів біди що на це купуються прості користувачі, біда в тому що цу активно передруковують українські видання і не тільки інтернет, а й друковані.Фейк про те що сайт МВС закриють і всю інформацію розповсюджуватимуть в паперовому виді та на компакт дисках надрукували в «Экономических Известиях», про Табачника і його заборону букви Ї написав «Обозреватель», про лікаря Петра Веселого також розлетілося по всьому інтернеті, випадок з пограбуванням в маршрутці тернопільського мера Сергія Надала, довго і детально аналізували місцева преса.Проблема в тому що в гонитві за трафіком українські ЗМІ часто не перевіряють достовірність інформації та якість джерела інформації, особливо якщо новина пахне сенсацією. А також що по причині жлобста внутрішньої політики не посилаються на джерело. Всі ж пам’ятають казку про хлопчика котрий кричав вовк, і після третього разу йому вже ніхто не вірив, так от хотілося б  щоб наші ЗМІ завжди перевіряли за скільки кіілометрів вовк з якою швидкістю і в якому напрямі рухається та й чи вовк то насправді, а потім вже писали.

Для себе масову журналістику можу порівняти з фастфудом — швидко, втамовує голод, проте якщо довго споживати можуть бути проблеми зі здоров’ям.

Нижче приведу зображення, щоб показати що не тільки у нас все так погано з перевіркою фактів. Картинка фейк http://www.snopes.com/media/goofs/toolooz.asp

Будьте уважні.