Категорії
Блог

Програми на моєму телефоні

Мене тут в фейсбуці попросили якогось такого маст хев софту для андроїда. І я поліз в телефон переглядати вісім екранів різних програм що я собі наставив. Багато зайвого видалив і тут розкажу про основні програми, котрими більш менш часто користуюся і котрі б могли бути корисним іншим. Недавно я відключив багато пуш нагадування не так заради економії батареї  та трафіку(хоча це також буде плюсом), а через відволікання. Коли мені потрібно буде щось від якогось сервісу, я перевірю це сам.

Так як в мене HTC Desire S, то в нього немає ні української локалізації (я віддаю перевагу англійській мові інтерфейсу) ні української клавіатури, то я не довго вибираючи купив собі Smart Keyboard Pro — зручна клавіатура, котра підтримує багато розкладок та словників з автодоповненням (я правда таке завжди відключаю) і також можна налаштувати собі вигляд клавіатури (8 встановлених скінів з можливістю доставити). Мені обіцяли надіслати потестувати українську розробку Thick buttons але на жаль то так і залишилося обіцянкою. 
Пошта. Основні поштові скриньки в мене на Gmail, Яндексі та ЯПДД. В мене дві головні скриньки в які збирається пошта з усіх інших. Пошту на телефоні перевіряю і відписую рідко. Для скриньки на gmail.com використовую веб інтерфейс, для пошти на яндексі — мобільну Яндекс.Пошту, її я також використовую в якості джабер клієнта для спілкування по роботі. Інші програми і сервіси для миттєвих повідомлень в мене чомусь не прижилися ні WhatsApp messenger ні KakaoTalk. Мені взагалі простіше або спілкуватися через пошту, або подзвонити (смс) .
Фото. Фотографую переважно через стандартну програму камери, або через Camera360 (чекаю попробувати Instagram для андроїда), для панорма купив Pano, котра досить добре склеює фото

Також для маніпуляцій з фото стоїть Pixlr-o-matic, Photoshop Express, Photo Grid.

Соцмережі. Використовую Facebok for androids. TweetDeck для твітера найбільше в мене прижився, можна налаштовувати пару коолонок (зручно для моніторингу хештегів під час всяких подій). Foursquare щоб чекінитися, дізнаватися паролі до вайфайок в кафешках, чи не хамлять офіціанти і що смачного можна замовити. Foodspotting — щоб простіше показати страву, котра сподобалася. GetGlue — для рекомендацій серіалів, фільмів та музики. Коли бігаю, то записую все на Endomondo.
Новини. Для новини використовую дві програми: добру rss читалку Pulse News, котра вміє також читатти лінки з твітера та фейсбука, відкладати читання на потім, ділитися з новинами і має хороші рекомендації для початкових новинних джерел, а також Readability яка в парі з плагіном до бравзера є чудовим рішенням для відкладеного читання (в бравзері клікаємо прочитати пізніше і потім з телефона читаємо коли їдемо в маршрутці зручно). Правда сама програма ще сирувата і весь час вивалюється і нема налаштування по частоті синхронізації з сервером, тому трафік трохи тягне.
Замітки і тудушки. Для заміток і збереження веб сторінок як в бравзері так і в телефоні використовую Springpad, для мене саме то щоб в дорозі написати якусь замітку чи заготовку. Також пробую користуватися Anny.do  для керування списком справ, правда не дуже інтенсивно.
Інші корисні програми котрими користуюся це Яндекс.Карти коли треба знайти якусь вулицю, або тепер, коли є маршрути громадського транспорту не тре випитувати всіх куди яка машрутка їде. Dropbox — перекидувати свої фото чи інші файли з телефону на ноутбук чи ділитися з кимось в два кліки, дуже зручно. Яндек.Кінофіша — щоб швидко подивитися які фільми йдуть в львівських кінотеатрах і куди б піти. Traffic Monitor, котра показує спожитий трафік за місяць. Скільки по wifi скільки через мобільний інтернет, а також можна подивитися по програмах котра скільки використала. Privat24 — здебільшого щоб поповнити мобільний телефон, а також щоб перевести комусь гроші.
Решта поки висить просто так в телефоні і з часом будуть видалені, або використовуються дуже рідко, крім ігор, котрих тоже трохи є. Якщо є якісь пропозиції що ще поставити на телефон пишіть, потестую.