Категорії
Блог

Credo in unum Deum

Вірую в єдиного Бога. І вважаю не залежно від того чи вірите ви в нього чи ні, він все рівно існує. Докази його існування можна віднаходити в безмежності нашого всесвіту та виявленні ще досі не виявленої «неподільної» елементарної частинки. Існуванню коливань при температурі абсолютного нуля, подвійній природі світла та таїнстві народження.

Для себе я розділяю віру та релігії. Вважаю релігії трансляцією-перекладом віри. Тому в перекладі завжди частина втрачається, частина переінакшується, а частина додумується.

Так само потрібно відрізняти релігію від церков. Бо церква складається з людей, котрі також піддаються спокусі і також помиляються як і кожен  з нас.

Я, на жаль, не є настільки добрим християнином котрим би хотілося. Багато речей зробив про котрі зараз соромно і хотілося б їх не робити. Не завжди моя віра сильна і непохитна. Проте все таки з вірою жити легше ніж без неї, і не тому що віра обіцяє життя вічне. Вічного життя хотіли б усі і ті що вірять і ті що ні, а тому що в тяжкі хвилини завдяки вірі можна здійснити внутрішню сповідь.Якщо ви віритимете і помилитесь, то найгірше що станеться це те що ваша віра помре з вами. Інакше ви помрете самотніми, без віри.

Допис родився в голові і потім тут після перегляду двох інтерв’ю зі священниками Протоіреєм Дмітрієм Смірновим:

   

 та Владикою Святославом: