Категорії
Блог

Ура?, про Львів написали британці

Сьогодні зранку прочитав новину про те що британці внесли Львів в десятку міст, котрі потрібно відвідати. Зацікавився, поклікав пару лінків, побачив там суцільний передруку один в одного, але ніде не знайшов посилання на оригінальну новину, щоб почитати що там дійсно пишуть про Львів. Так от я просто в бравзері ввів http://www.stylist.co.uk/ сподіваючись що саме таку адресу має британський журнал (безкоштовний жіночий тижневик про моду, подорожі та шоу-бізнес), де знайшов статтю про 10 найкращих маршрутів для подорожей в 2012 році.

На восьмому місці знайшов Україну, а також один абзац про Львів:

But don’t limit yourself to Kiev – Lviv is a beautiful place known as “the Florence of the East”. Its varied architecture, with renaissance, baroque, rococo and neoclassical styles all rubbing up next to each other, makes it a fascinating destination, and sitting with a coffee or beer in a town-square cafe, tucking into a bowl of borscht or nibbling on a pastry, while watching the world roll by, is a treat. In either city, you won’t need help finding somewhere to eat, drink or play.

Правда про Львів і Україну написано в таких загальних рисах, що складається враження що автор ніколи не був ні в Україні ні у Львові, а всі свої дані знайшов в інтернеті. І Львів в цьому абзаці сміливо можна замінити на Ужгороді, Чернівці, Івано-Франківськ чи Тернопіль і при тому зміст абзацу ніяк не постраждає.

Ще в абзаці варто знати, написано що ми дуже забобонні і вважаємо що жовті квіти приносять нещастя і їх не рекомендують ні дарувати ні приймати в дарунок (ага «желтые тюльпаны весники разлуки» :)), а також перед тим як кудись їхати треба посидіти на валізах (до цього часу я був переконаний що «посидеть на дорожку» є російським звичаєм).

Звичайно приємно що про Львів написали, але якби написали то професійно, то було б ще приємніше.