Категорії
Блог

Про спам в твітері

Сьогодні зранку отримав в твітері згадку (mention) про себе від однієї української маркетингової агенції з такими словами:

«Вітаю. У нас ви можете читати публікації з нашого журналу про маркетинг, рекламу і піар тільки і винятково українською мовою.»

Окрім мене таке повідомлення отримали ще більше 60 людей. Пояснили що масова розсилка повідомлення сталася випадково, сказали що «то була місячна доза звернень які мали бути розіслані, а програма спрацювала в один момент». На мою репліку що не має значення масово чи не масово, такі повідомлення все одно є спамом, еонкретної відповіді не було. За те коли я сказав що позначив профіль, як такий що розсилає спам у відповідь отримав «ваша справа гратися вам у всемогутнього чи ні», що здивувало ще більше.

Адже я вважаю що будь-яке нерелевантне повідомлення  в твітері (приватне (direct message) чи згадка (mention, reply)) що пропонує якісь свої послуги чи товари з посиланням чи без є спамом. Можливо я не правий? І ви не блочите акаунти в твітері, котрі пишуть вам «База данных на любого человека + родословные!» чи «Хотите узнать свой биологический возраст» чи ще щось на подобі?